Νέα

Bitcoin: Χαμηλό το ενδιαφέρον των επενδυτών - Κάτω από τα 39.000 δολάρια η τιμή του

Πηγή: Pixabay

Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα υποχώρησε το bitcoin καθώς τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να πλήττονται από την αποστροφή των επενδυτών στον κίνδυνο εν μέσω ενδείξεων για περιορισμένο νέο ενδιαφέρον για αυτά.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο μειώθηκε σήμερα έως 4,2% στα 38.580 δολάρια, ενώ η τιμή του ether – του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος – μειώθηκε 4,7% στα 2.902 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto έχασε το τελευταίο 24ωρο περίπου το 4% της αξίας της και ανερχόταν στα 1,9 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Μικρή αύξηση νέων χρηστών

Οι τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι, παρά την πρόσφατη πτώση του, το bitcoin δεν έχει ξεπουληθεί και η βραχυπρόθεσμη στήριξη της τιμής στα 35.000 δολάρια πιθανό να μην αντέξει, δήλωσε αναλυτής της 22V Research σε χθεσινό σημείωμά του.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα πέσει στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το bitcoin αντιμετωπίζει το πρόβλημα που έχουν και τα άλλα ριψοκίνδυνα assets τους τελευταίους μήνες, κινούμενο φέτος σε ένα διάστημα από τα 35.000 έως τα 45.000 δολάρια  καθώς η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια εν μέσω του πολύ υψηλού πληθωρισμού.

Μία ανάλυση των στοιχείων της εταιρείας Glassnode δείχνει ότι το ενδιαφέρον για το bitcoin παρέμεινε περιορισμένο, με μικρή αύξηση των χρηστών του και ελάχιστη νέα ζήτηση.

Ωστόσο, πολλοί από τους φανατικούς οπαδούς του δεν έχουν αλλάξει τις εκτιμήσεις τους, κάνοντας ακόμη προβλέψεις για την τιμή του στα 100.000 δολάρια.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ