Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Φούσκες» βλέπει το 90% των επενδυτών - Στην κορυφή Bitcoin και Tesla

Deutsche Bank / Πηγή: AP Images
Deutsche Bank / Πηγή: AP Images

Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στη μηνιαία έρευνα επενδυτών της Deutsche Bank ανέφεραν ότι στις χρηματoπιστωτικές αγορές υπάρχει τώρα μία σειρά από φούσκες, με το bitcoin και τις μετοχές αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών να ηγούνται της λίστας. 

Σε μία κλίμακα από το 0  έως το 10, όπου το μηδέν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου φούσκα και το 10 ότι η φούσκα είναι υπερβολική, οι επενδυτές κατέταξαν το bitcoin στην πρώτη θέση με βαθμολογία 8,7 - την υψηλότερη τιμή μεταξύ οχτώ στοιχείων ενεργητικού (πίνακας 1). Στη δεύτερη θέση κατέταξαν τις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές με 7,9. Τα ευρωπαϊκά ομόλογα βρίσκονται στην τρίτη θέση με 6,2, πάνω από τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία βαθμολογήθηκαν με 5,5. Τη χαμηλότερη προοπτική φούσκας, σύμφωνα με τους επενδυτές, έχουν οι ευρωπαϊκές μετοχές με βαθμολογία 4,3. 

Στην ερώτηση για την 12μηνη προοπτική του bitcoin, το οποίο εκτινάχθηκε 300% πέρυσι, καθώς και της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla που σκαρφάλωσε σχεδόν 750%, η πλειονότητα απάντησε ότι είναι πιο πιθανό τώρα να μειωθεί η αξία τους στο μισό παρά να διπλασιασθεί (πίνακας 2). Συγκεκριμένα, το 56% θεωρεί ότι είναι πιο πιθανό να μειωθεί κατά 50% η τιμή του bitcoin έναντι 25% που εκτιμά ότι μπορεί να διπλασιασθεί. Για τη μετοχή της Tesla, τo 62% πιστεύει ότι μπορεί να μειωθεί η τιμή της στο μισό έναντι 18% που θεωρεί ότι μπορεί να διπλασιαστεί. 

Την αίσθηση των επενδυτών για φούσκα του bitcoin ενίσχυσε η μηνιαία έρευνα διαχειριστών ταμείων της Bank of America, σύμφωνα με την οποία το κρυπτονόμισμα έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, ξεπερνώντας ακόμη και τις τεχνολογικές μετοχές. Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, καθώς το bitcoin έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς μικρότερη από 700 δισ. δολάρια. 

έρευνα Deutsche Bank
Deutsche Bank Investor Survey

 

bitcoin
Deutsche Bank Research
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ