Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρυπτονομίσματα: Ράλι για το ether, το «αντίπαλον δέος» του bitcoin

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Σε επίπεδα-ρεκόρ κινείται το κρυπτονόμισμα ether, που αποτελεί το αντίπαλον δέος για το bitcoin. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNBC, η τιμή του αυξήθηκε σε ποσοστό 17% σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, φθάνοντας μάλιστα σε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 1.439 δολάρια, σύμφωνα με το σάιτ CoinDesk.

Από τις αρχές του 2020, η κεφαλαιοποίηση του ether έχει παρουσιάσει άνοδο 100%, με αποτέλεσμα να αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο και πιο ελκυστικό -μετά το bitcoin- κρυπτονόμισμα. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, οι επενδυτές είχαν στρέψει μαζικά το ενδιαφέρον τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, χάρη στην εκτίναξη του bitcoin στα επίπεδα των 42.000 δολαρίων.

Σήμερα, η αξία του κυμαίνεται στα 36.980 δολάρια, έχοντας σημειώσει συνολικά κέρδη 30% από τις αρχές του 2021 και 800% από τον Μάρτιο του 2020. Στο ράλι του bitcoin, μάλιστα, συμμετείχαν και αρκετοί θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι αξιοποίησαν τις τρέχουσες συνθήκες στις χρηματαγορές και αναζήτησαν τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μια τέτοια κίνηση ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία είναι ευάλωτη σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εμφανίζει έντονα χαρακτηριστικά «φούσκας». Υπενθυμίζεται ότι το bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009, αποτελεί ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, το οποίο δεν συνδέεται με καμία επίσημη τραπεζική ή νομισματική αρχή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ