Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ethereum: Επταπλασιασμό της τιμής του προβλέπουν αναλυτές

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η τιμή του ethereum, του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, μπορεί να υπερεπταπλασιαστεί στα 10.500 δολάρια μετά το νέο ρεκόρ της αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Fundstrat Global Advisors. 

Η πρόβλεψη του αναλυτή της εταιρείας, David Grider, βασίζεται εν μέρει στη δημοτικότητα του σχετικού blockchain για αποκεντρωμένες χρηματοπιστωτικές εφαρμογές. Το ethereum έχει κάνει πρόοδο για την αναβάθμιση του δικτύου του, η οποία θα επιτρέπει την επεξεργασία ενός αριθμού συναλλαγών αντίστοιχου με αυτό της Mastercard και της Visa. 

«To ethereum είναι «το καλύτερο επενδυτικό παίγνιο στα κρυπτονομίσματα όσον αφορά τη σχέση κινδύνου/απόδοσης», έγραψε ο Grider σε σημείωμά του. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν  αστοχίες στην αναβάθμιση του δικτύου ή μία πτωτική αγορά για τα κρυπτονομίσματα, πρόσθεσε. Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση επιτρέπει στον κόσμο να κάνει πράγματα, όπως να δανείζει ή να δανείζεται κεφάλαια χωρίς την ανάγκη παραδοσιακών ενδιάμεσων φορέων, όπως οι τράπεζες. 

H τιμή του ethereum υπερπενταπλασιάστηκε πέρυσι, ενώ του bitcoin τετραπλασιάστηκε, εν μέσω έκρηξης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Οι υποστηρικτές τους πιστεύουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν στοιχεία ενεργητικού, ενώ οι επικριτές τους λένε ότι παραμένου επιρρεπή σε μεγάλη κερδοσκοπία και αστάεθια. Το ethereum διαπραγματευόταν περίπου στα 1.357 δολάρια σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, το πρωί στις 10.50 (ώρα Ελλάδος), χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή - ρεκόρ των σχεδόν 1.440 δολαρίων. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ