Νέα
  • ΓΔ: 817.68 -0.55%
  • Τζίρος: 1,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στερλίνα: Βουτιά μετά την προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας για κίνδυνο ύφεσης

H στερλίνα κατέγραφε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE)για μεγάλη επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας.

Η ισοτιμία της υποχώρησε στα 1,2393 δολάρια νωρίς σήμερα το απόγευμα, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Ιουλίου 2020.

Η BOE αποφάσισε, όπως αναμενόταν, την τέταρτη συνεχόμενη αύξηση του επιτοκίου της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1%.

Παράλληλα, ωστόσο, αξιωματούχοι της προειδοποίησαν για μεγάλη επιβράδυνση της ανάπτυξης και πληθωρισμό που μπορεί να κορυφωθεί στο 10% φέτος.

Ο λόγος για την αύξηση του επιτοκίου αυτό το χρονικό σημείο δεν είναι μόνο το προφίλ του πληθωρισμού αλλά και οι κίνδυνοι, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Αντριου Μπέιλι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

«Παρακολουθούμε μία ξεκάθαρη υποτίμηση της στερλίνας το 2022, έχοντας την τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μεγάλων νομισμάτων», δήλωσε αναλυτής  της Validus Risk Management, προσθέτοντας: «Φαίνεται σαν τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ανησυχούν περισσότερο τώρα με τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας, η οποία εκπέμπει μία σαφή πορεία προς τη στασιμότητα».

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ