Νέα
  • ΓΔ: 817.68 -0.55%
  • Τζίρος: 1,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Ελεύθερη πτώση 1.000 μονάδων για Dow Jones, στο -5% ο Nasdaq

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Τη χειρότερη ημέρα τους για το 2022 βίωσαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, μία μόλις ημέρα μετά τη μεγάλη χθεσινή άνοδο που υπαγορεύθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις της Fed

Ο Dow Jones καταβαραθρώθηκε χάνοντας 1.063 μονάδες (κάποια στιγμή έχανε ακόμα και 1.300 μονάδες), ή ποσοστό 3,12%, για να κλείσει στις 32.997,97 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite είχαν επίσης μεγάλες απώλειες, κατά 3,69% και 5,14%, αντίστοιχα, μειώνοντας κάπως τη χασούρα κατά τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης.

Τόσο για τον Dow Jones όσο και για τον Nasdaq οι σημερινές ήταν οι μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το 2020.

Η πτώση έρχεται μετά το ράλι που έκαναν οι μετοχές χθες, Τετάρτη 4 Μαΐου, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 932 μονάδες και τον S&P να πετυχαίνει τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από το 2020. Αυτά τα κέρδη είχαν ήδη σβηστεί πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Αν έχεις άνοδο 3% τη μία ημέρα και την επόμενη χάσεις το μισό ποσοστό, είναι σχετικά φυσιολογικό... Αλλά να έχεις μια ημέρα σαν τη χθεσινή και στη συνέχεια να βλέπεις την κατάσταση να γυρίζει 100% μέσα σε μισή ημέρα, είναι πραγματικά μοναδικό», είπε ο Randy Frederick, διευθυντής επενδύσεων στο Schwab Center.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ