Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδο στις διεθνείς αγορές, στροφή στη μεσαία κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α.

Πηγή: Eurokinissi

Ο αμερικανικός (δομικός) πληθωρισμός βγήκε στο 8,3% περίπου και παραμένει στα υψηλά 40 ετών. Ωστόσο οι αμερικανικοί δείκτες κινoύνταν ανοδικά αφού οι επενδυτές δείχνουν ότι το είχαν προεξοφλήσει .

Σταθερά ανοδικά ήταν και από την έναρξη της συνεδρίασης στην Ευρώπη, η πλειονότητα των χρηματιστηρίων της Ε.Ε και η Βρετανία. Οι διεθνείς αγορές ουσιαστικά ανακάμπτουν με αγορές σε μετοχές που είχαν πιεστεί ιδιαίτερα κατά την προηγούμενη διόρθωση.

Το ενδιαφέρον τώρα εναπόκειται στις κινήσεις της FED για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού.

Στις 862,66 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α με επενδυτικό ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η διελκυστίνδα μεταξύ ανοδικών και πτωτικών blue chips συνεχίστηκε και σήμερα με αποτέλεσμα ο Γεν. Δείκτης να κλείσει στις 862,66 μονάδες με άνοδο 0,21%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλότερη από την χθεσινή στα 86 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 69 έκλεισαν ανοδικά και οι 36 πτωτικά. Είναι σαφές το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων ήταν θετικότερο από χθες λόγω της αγοραστικής στροφής προς μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν οι μετοχές του Μυτιληναίου, ΟΤΕ, Motor Oil, Cenergy, Viohalco και Ιντρακατ, ενώ συνέχισε ανοδικά (με μειωμένους ρυθμούς) και η μετοχή της Coca Cola HBC.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά 0,18% (είναι το αποτέλεσμα της μετοχικής διελκυστίνδας που προαναφέραμε) ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) αυξήθηκε κατά 1,27%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (3,29%), Υγείας (1,71%), Τεχνολογίας (1,51%), Πετρελαίου-Αερίου (1,49%). Σε ότι αφορά τους πτωτικούς κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Τράπεζες (-1,02%), Προσωπικά-Οικιακά Προιόντα (-1,09%), Ταξίδια-Αναψυχή (-0,91%).

Η συσσώρευση του Γενικού Δείκτη πέριξ των στηρίξεων των 860 μονάδων ίσως δείχνει τον δρόμο που ακολουθούν οι επενδυτές , δηλαδή των μεμονωμένων επιλογών και όχι των κλαδικών. Στην παρούσα συγκυρία, οι επενδυτές επιλέγουν ανεξάρτητα κλάδου ισχυρές μετοχές ή μετοχές με growth stories και τοποθετούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κεφαλαιακή φθορά που προκαλεί ο πληθωρισμός.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ