Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 865 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης αντιδρώντας μετά την χθεσινή πτώση

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετα τη χθεσινή υποχώρηση. Οι έντονες πιέσεις σε όλα τα ευρωπαικά χρηματιστήρια οδήγησαν τις μετοχές σε χαμηλές αποτιμήσεις και σήμερα η συνεδρίαση ξεκινά με ήπιο και επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η κρίση των μετοχών αποδίδεται αφ’ ενός στην εκτίναξη του πληθωρισμού παγκοσμίως λόγω και της ενεργειακής κρίσης και αφ’ ετέρου σε ρευστοποιήσεις σε μετοχές υπερβολικών αποτιμήσεων όπως οι τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ. Τα προβλήματα είναι έντονα και οι φόβοι για είσοδο ΗΠΑ και Ευρώπης σε φάση ύφεσης τα επόμενα τρίμηνα είναι έντονοι. Το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα έχει μπει σε μία καθοδική κυκλικότητα που εκτός από τις μετοχές και τα ομόλογα πλήττει και τα κρυπτονομίσματα που καταγράφουν μεγάλες πτώσεις.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την πτωτική τάση των διεθνών αγορών με μεγάλες πιέσεις κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στις τραπεζικές μετοχές. Χθες αντέδρασαν κυρίως η Coca Cola της οποίας τα αποτελέσματα α’ τριμήνου ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα , ο ΟΤΕ και η Jumbo.

Άνοδος στις 865 μονάδες στην έναρξη της συνεδρίασης για τον Γεν. Δείκτη

Ο Γεν. Δείκτης έχασε τις 850 μονάδες χθες αλλά εάν σήμερα παρασυρθεί από την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών ενδέχεται να επιστρέψει πάνω από τα επίπεδα αυτά. Η κίνηση το τελευταίο διάστημα είναι ανεξάρτητη κλάδων και εστιάζεται σε επιλεκτικές μετοχές τόσο από την υψηλή όσο και από την μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ήδη ξεκίνησε με σημαντική άνοδο 2% προς τις 865 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε μία ενδεχόμενη αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, εάν ο ΟΤΕ παραμείνει σε ανοδικό κανάλι, στον ΟΠΑΠ ο οποίος έχει αυξημένη και δελεαστική μερισματική απόδοση, ο Μυτιληναίος εισήχθη στον MSCI Greece αλλά αυτό φαίνεται ότι είχε προεξοφληθεί, οι μετοχές ενέργειας και υποδομών παραμένουν στο focus των επενδυτών ενώ και οι εταιρείες real estate αποτελούν σταθερά καταφύγια έναντι του πληθωριστικού κινδύνου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ