Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στις 870 μονάδες για τον Γενικό Δείκτης - Εντονη αντίδραση των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Intimenews

Τα επίπεδα των 870 μονάδων (με άνοδο 2,8%) έπιασε ο Γενικός Δείκτης στα μισά σχεδόν της σημερινής συνεδρίασης ακολουθώντας τις ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και παίρνοντας δυναμική από τις μετοχές της ΕΤΕ και του Mυτιληναίου οι οποίες εισήλθαν στον MSCI Greece και καταγράφουν σημαντική άνοδο με αυξημένους όγκους και ροές κεφαλαίων. Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα στο κλείσιμο της 31ης Μαΐου, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ένα ισχυρό rebalancing, με σημαντικές εισροές στις δύο προς ένταξη μετοχές. Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της ΕΤΕ στις 12.30 αυξανόταν κατά 5,8% με περίπου 10 εκατ. Ευρώ συναλλαγές και η μετοχή του Μυτιληναίου κινούνταν στα 16,6 ευρώ με περίπου 9 εκατ. Ευρώ συναλλαγές. Η ένταξη στον MSCI Greece ουσιαστικά σηματοδοτεί και μεγαλύτερες τοποθετήσεις των passive funds στις δύο αυτές μετοχές.

Tαυτόχρονα έχουμε και την άνοδο των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών (Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς) μετά τις έντονες πιέσεις που κατέγραψαν το προηγούμενο διάστημα του Μαίου. Η τραπεζική αντίδραση συνοδεύεται και από μία καλή εικόνα στις άλλες μη χρηματοοικονομικές μετοχές με την coca cola HBC να συνεχίζει την άνοδο όπως και ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Jumbo, η Motor Oil , η TΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΧΑ , Cenergy και πολλές μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων αυτή την φορά είναι υπέρ των ανοδικών μετοχών με αναλογία 4 ανοδικές προς 1 πτωτική.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ