Νέα
  • ΓΔ: 893.76 +2.05%
  • Τζίρος: 87,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Qanda: To Bitcoin εισήλθε στη ζώνη κινδύνου

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

Βουτιά 5,9% έκανε το bitcoin σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, υποχωρώντας κάτω από τα 33.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα κινείται πτωτικά μετά τη διάσπαση του ορίου των 40.000 δολαρίων εν μέσω εντεινόμενων εκτιμήσεων ότι υπάρχει φούσκα στην αγορά του. 

Η εκτίναξη των τιμών των κρυπτονομισμάτων έχει οδηγήσει σε μία κερδοσκοπική μανία, αλλά από την άλλη πλευρά έκανε τους επαγγελματίες επενδυτές απρόθυμους να αγοράσουν σε πολύ υψηλές τιμές. Η συζήτηση συνεχίζει να μαίνεται σχετικά με την αξία του Bitcoin, με τους υποστηρικτές του να αναφέρουν παράγοντες όπως το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για το κρυπτονόμισμα ως μέσο κάλυψης από τον πληθωρισμό. Άλλοι πάλι βλέπουν την επανεμφάνιση μίας ακόμη κερδοσκοπικής φούσκας μετά την κατάρρευση της τιμής του το 2017. 

«Το bitcoin μόλις εισήλθε στη ζώνη κινδύνου. Αυτό δεν μοιάζει με το τέλος της φούσκας του κρυπτονομίσματις, ίσως πρέπει να δείτε το bitcoin να υποχωρεί στα 30.000 δολάρια για να μπορέσουν οι θεσμικοί να κρίνουν ότι έχει αξία», δήλωσε αναλυτής της Qanda.

Το κρυπτονόμισμα είναι σε τροχιά να καταγράψει απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τις αρχές του Οκτωβρίου. Μετά το υψηλό επίπεδο που σκαρφάλωσε στις αρχές Ιανουαρίου, η τιμή του bitcoin έχει μειωθεί σχεδόν 20%. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ