Νέα
  • ΓΔ: 785.65 +0.76%
  • Τζίρος: 48,52 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικές τάσεις στην έναρξη - Στις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Με ήπιες πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν την εβδομάδα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, μετά την ανάκαμψη της Παρασκευής. Η ισχυρή ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών την Παρασκευή ανέκοψε συγκυριακά την πτωτική κίνηση των δεικτών και των μετοχών τους. Όμως η τάση παραμένει – μέχρι νεωτέρας- πτωτική και ουδείς γνωρίζει εάν η πτώση θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Όσο συνεχίζεται η ενεργειακή κρίση και όσο ο πληθωρισμός (ανά τον κόσμο) εκτινάσσεται τόσο τα χρηματιστήρια θα έχουν αρνητικές προδιαθέσεις.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Αμερική και Ευρώπη με την άνοδο της Παρασκευής επέστρεψαν σε κομβικά τεχνικά επίπεδα δημιουργώντας προδιαγραφές για επιστροφή σε κατάσταση ισορροπίας εάν ομαλοποιηθούν οι συνθήκες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις ευρωπαικές αγορές είναι ο γερμανικός DAX που διαμορφώθηκε στις 14.000 μονάδες , ο γαλλικός CAC στις 6.400 μονάδες ενώ στην Αμερική ο Dow Jones διαμορφώθηκε ανοδικά προς τις 32.000 μονάδες.

Διορθωτική έναρξη στις 865 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε προς τα επίπεδα των 870 μονάδων (αντίσταση) λόγω της ανάκαμψης των τραπεζικών μετοχών και υπόλοιπων δεικτοβαρών μετοχών. Η τάση παραμένει πλαγιοκαθοδική με έντονες εναλλαγές μεταξύ θετικών και αρνητικών προσήμων στις δεικτοβαρείς μετοχές και οι επενδυτές έχουν εμφανώς επιλεκτικές διαθέσεις. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα με οριακή κίνηση του Γεν. Δείκτη ανάμεσα στις 865 και 870 μονάδες. Στα παρόντα επίπεδα, δεν εξετάζουμε τόσο τις μεταβολές δεικτών όσο των επιμέρους μετοχών που κινούνται από τα αναπτυξιακά τους σενάρια, τις προοπτικές τους εν μέσω κρίσης, τις μερισματικές τους αποδόσεις. Οι τραπεζικές μετοχές, οι μετοχές ενέργειας, οι μετοχές υποδομών , το real estate είναι αυτές που πρωταγωνίστησαν την προηγούμενη εβδομάδα και θα παραμείνουν στο προσκήνιο. Θετική και ενισχυτική για την αγορά ήταν η ανάκαμψη της μετοχής της Coca Cola HBC.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ