Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εκτίναξη στις 870 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με την έναρξη της συνεδρίασης

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μέσα στη γνώριμη μεταβλητότητα των χρηματιστηριακών δεικτών. Ουσιαστικά πρόκειται για εναλλαγές θετικών και αρνητικών ειδήσεων που ενσωματώνονται στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις. Μόλις βγαίνουν υπεραξίες, αμέσως οι επενδυτές σπεύδουν να τις αποκομίσουν. Από χθες δεν έχει αλλάξει κάτι πλην ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται για τις αυξήσεις επιτοκίων της τον Ιούνιο-Ιούλιο. Σε ότι αφορά τα επιχειρηματικά δεδομένα, υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι το α' τρίμηνο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (σε Ελλάδα και εξωτερικό) θα είναι καλύτερο απ' ότι αναμενόταν. Ίσως τα περισσότερα επιχειρηματικά πλήγματα να βρίσκονται στο β' τρίμηνο.

Εκτίναξη στις 870 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με την έναρξη της συνεδρίασης

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται σίγουρα καλύτερη από την χθεσινή και ενδεχομένως ο Γεν. Δείκτης να ξανακινηθεί προς τις 870 μονάδες ή και υψηλότερα αυτών, εάν δεν υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις σε γεωπολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Οι χρηματιστηριακοί παράγοντες περιμένουν μία αφύπνιση των τραπεζικών μετοχών (χθες είχαμε 2 ανοδικές και 2 πτωτικές) και μία καλύτερη κίνηση από τα μη χρηματοικονομικά blue chips. Η διόρθωση της μετοχής του ΟΤΕ ήταν μία μικρή έκπληξη αλλά εάν δούμε τι κίνηση έχει κάνει τότε δικαιολογείται μία πτώση για αποκόμιση κερδών. Αναμενόμενα θετική η πορεία του ΟΠΑΠ που οδεύει προς την ημέρα αποκοπής του υψηλού μερίσματος αλλά έχει και το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ μπροστά του, ήπια διορθωτικές οι μετοχές των διυλιστηρίων που κάποιοι θεωρούν ότι θα ανακάμψουν σήμερα και λόγω αναμενόμενων θετικών αποτελεσμάτων στο α' τρίμηνο 2022. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τελευταίο διάστημα η κίνηση των μετοχών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ καθώς φτάνουμε προς την Γεν. Συνέλευση (31/5/2022) στις Βρυξέλλες, η Ιντραλοτ που πρέπει να παραμείνει πάνω από τα 0,5 ευρώ αφού θα κάνει στην τιμή αυτή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Ιντρακατ που τροφοδοτείται από φήμες και οι μετοχές τεχνολογίας, real estate και υποδομών.

Εταιρικά αποτελέσματα και διανομές μερισμάτων είναι τα στοιχεία που τροφοδοτούν την άνοδο στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την περίοδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ