Νέα
  • ΓΔ: 787.8 -2.25%
  • Τζίρος: 49,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: «Βουτιά» 2% - Στις 848 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Η χθεσινή μεγάλη πτώση στις αμερικανικές αγορές συνεχίστηκε στις ασιατικές και προφανέστατα θα αφήσει το αποτύπωμά της και στις ευρωπαϊκές που ξεκίνησαν με σημαντικές απώλειες. Οι λόγοι της πτώσης είναι προφανείς και γνωστοί. Η εκτίναξη του πληθωρισμού ανά τον κόσμο εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης οδηγεί σε μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας συνθήκες στασιμοπληθωρισμού για τις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη. Οι χρηματιστηριακές αγορές βλέπουν επίσης και αδυναμίες αντίδρασης των κεντρικών τραπεζών απέναντι στα αρνητικά φαινόμενα.

Χθες οι αμερικανικές αγορές εκδήλωσαν μαζικές πωλήσεις με αποτέλεσμα ο S&P 500 να υποχωρήσει κατά 4% όσο περίπου και ο Nasdaq ενώ και οι ασιατικές βυθίστηκαν χθες τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας). Οι δείκτες έχουν υποχωρήσει στα χαμηλά 2020 (της περιόδου των lockdown) και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.

Στις 848 μονάδες ξεκινά ο Γενικός Δείκτης με υποχώρηση άνω του 2%

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, οι ελπίδες μας είναι να παραμείνει ο Γεν. Δείκτης πάνω από τις 850 μονάδες και να μην υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση προς τις 820 μονάδες που είναι η ισχυρή στήριξη. Πιθανότητες σήμερα για άνοδο είναι πολύ λίγες έως ελάχιστες.

Το βλέμμα πέφτει ιδιαίτερα στα δεικτοβαρή blue chips στα οποία έχουν παρουσία ξένα χαρτοφυλάκια και θα ρυθμίσουν την πορεία των μετοχών τους. Τράπεζες, μετοχές τεχνολογίας, ενέργειας, πετρελαιακές, υποδομές, real estate αποτελούν τις σημαντικότερες επιλογές. Εάν υπάρξουν θετικές εξαιρέσεις στην πτώση θα είναι μετοχές κυρίως μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με υγιή μεγέθη, υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, μερίσματα και θετικές προοπτικές. Αλλά προς το παρόν ευχόμαστε να περιοριστεί η σημερινή υποχώρηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ