Νέα
  • ΓΔ: 779.2 -0.06%
  • Τζίρος: 71,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 859 μονάδες ο Γεν. Δείκτη στην αρχή της συνεδρίασης

Πηγή: Eurokinissi

Το «σκοτσέζικο ντους» στα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Μετά από μία ιδιαίτερα καλή συνεδρίαση χθες στις ευρωπαϊκές αγορές, ήρθαν οι αρνητικές προοπτικές για την οικονομία της Κίνας να οδηγήσουν σε μία εξίσου έντονη πτωτική τάση στην έναρξη των σημερινών ευρωπαικών συνεδριάσεων. Η μεταβλητότητα παραμένει στα ύψη και είναι ενδεικτικό ότι οι συνεδριάσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια εναλλάσονται μεταξύ θετικών και αρνητικών μεταβολών.

Το ενδιαφέρον στις σημερινές συνεδριάσεις εντοπίζεται κυρίως στις αντιδράσεις της ΕΚΤ στο θέμα του πληθωρισμού και στις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων που -πλέον- πιθανολογείται βάσιμα ότι θα είναι της τάξης του 0,5% και ότι ίσως γίνουν πολύ νωρίτερα του Ιουλίου.

Στις 859 μονάδες ο Γεν. Δείκτη στην αρχή της συνεδρίασης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, κυριαρχεί το stock picking με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται σε μετοχές και όχι σε δείκτες. Εάν θέλουμε να κάνουμε παρατήρηση σε επίπεδο Γεν. Δείκτη θα διαπιστώσουμε την ιδιαίτερη αδυναμία να υπερβεί τις 870 μονάδες και την κυριαρχία των πωλητών σε όλες τις κεφαλαιοποιήσεις. Ωστόσο υπάρχουν μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που επιλέγονται από ξένους και εγχώριους επενδυτές είτε για τις αναπτυξιακές προοπτικές τους είτε για τις μερισματικές αποδόσεις τους.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση μετοχές όπως η ΤΕΡΝΑ ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Titan Int, ΕΤΕ, Eurobank, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil , AΔΜΗΕ και καμιά δεκαριά άλλες είναι αυτές που κράτησαν τον Γενικό Δείκτη στις 859 μονάδες. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εάν το ελληνικό χρηματιστήριο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στο κανάλι των 850-870 μονάδων Γενικού Δείκτη ακολουθήσει τις ευρωπαικές αγορές ίσως δούμε μία πρώτη στήριξη πέριξ των 850 μονάδων. Σε επιμέρους μετοχές, οι τράπεζες θα δείξουν εάν μπορούν να σταθεροποιηθούν στα παρόντα επιπεδα ή θα κινηθούν (κάποιες εξ' αυτών) καθοδικά, από τα μη χρηματοοικονομικά blue chips, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ , Motor Oil, ΕΛΧΑ , Titan Int , Coca Cola , Τερνα Ενεργειακή είναι αυτές που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη συνεδρίαση. Mετοχές τεχνολογίας , υποδομών και real estate παραμένουν στο επίκεντρο των επιλογών. Η συνεδρίαση ξεκίνησε πριν λίγο με οριακές μεταβολές πέριξ των 859 μονάδων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ