Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος στις 891 μονάδες για τον Γ. Δείκτη - Εβδομαδιαία μεταβολή 3,65%

Πηγή: Eurokinissi

Η ανακοπή των αυξητικών τάσεων του αμερικανικού πληθωρισμού αποτέλεσε μία αφορμή για την συνέχιση ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών κατά την τελευταία ημέρα της εβδομάδας.

Η αρχή έγινε με τις ευρωπαικές αγορές, η άνοδος των οποίων ενδυναμώθηκε από το ανοδικό ξεκίνημα και των αμερικανικών αγορών (ειδικά οι υπερπιεσμένες τεχνολογικές μετοχές) με αποτέλεσμα οι ευρωπαικοί δείκτες να κινούνται πλέον σε υψηλό 30ημερών.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Ανοδικά κινήθηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο εκτός από την άνοδο των διεθνών αγορών είναι αποδέκτης της ανοδικής κίνησης των τραπεζικών μετοχών που ανακοινώνουν κατά σειρά θετικά αποτελέσματα.

Την Τετάρτη ανακοίνωσε η Eurobank, χθες η Alpha Bank και σήμερα η ΕΤΕ με την μετοχή της να καταγράφει πολυ ισχυρή άνοδο και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

H άνοδος και άλλων μη χρηματοοικονομικών blue chips όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η Motor Oil, η Jumbo και ο Τιτάνας Int βοήθησαν τον Γενικό Δείκτη να διαμορφωθεί πάνω από τις 890 μονάδες και να επαναπροσεγγίζει πλέον τα επίπεδα των 900 μονάδων.

Υπέρβαση των 890 μονάδων για τον Γεν. Δείκτη

Το τέλος της συνεδρίασης βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 891,41 μονάδες με άνοδο 0,46%. Η εβδομαδιαία μεταβολή ήταν αρκετά σημαντική , κατά 3,65%.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 83 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 64 έκλεισαν ανοδικά και οι 40 πτωτικά. Ο δεικτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,45% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε άνοδο 0,21%.

Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (1,41%), Τραπεζών (1,19%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,85%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (-1,55%), Υγείας (-0,87%), Τεχνολογίας (-0,69%), Πρώτες Ύλες (-0,45%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, ΕΤΕ, Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Μυτιληναίος

Ο τραπεζικός κλάδος υπεραποδίδει λογω των θετικών μεγεθών που ανακοινώνουν οι τράπεζες και συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους κλάδους. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε μετοχές με αναπτυξιακούς ρυθμούς , επιχειρηματικά σενάρια και μερισματικές αποδόσεις. Σ' αυτό το μοτίβο αναμένεται να κινηθεί σε ορίζοντα 2-3μηνου το ελληνικο χρηματιστήριο. Από εκεί και πέρα, ο τουρισμός και ορισμένοι κλάδοι αναμένεται να συντηρήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τεχνικά η υπέρβαση των 890 μονάδων μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για κίνηση προς τις 900 μονάδες εάν συνεχιστεί η ανάκαμψη ή επίπεδο συσσώρευσης εάν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ