Νέα
  • ΓΔ: 831.72 -0.37%
  • Τζίρος: 15,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Καμπανάκι για νέα πτώση από Morgan Stanley και Goldman Sachs

Wall Street / Πηγή: AP Images
Wall Street / Πηγή: AP Images

Οι τιμές των μετοχών δεν έχουν προεξοφλήσει πλήρως τον κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και θα πρέπει να υποχωρήσουν και άλλο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Morgan Stanley και της Goldman Sachs.

Αν και η φετινή βουτιά των αμερικανικών μετοχών έχει κάνει πιο εύλογες τις αποτιμήσεις τους, ο S&P 500 πρέπει να μειωθεί επιπλέον 15-20% στις περίπου 3.000 μονάδες για να αντανακλά η αγορά πλήρως την έκταση της οικονομικής συρρίκνωσης, ανέφεραν αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμά τους.

Πότε θα τελειώσει η bear market

«Η bear market δεν θα τελειώσει έως ότου έρθει η ύφεση ή έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει», ανέφεραν μετά την πτώση του βασικού δείκτη την περασμένη εβδομάδα πάνω από 20% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του Ιανουαρίου.  

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι μετοχές έχουν προεξοφλήσει μόνο μία ήπια ύφεση, «μένοντας εκτεθειμένοι στην περίπτωση μίας περαιτέρω επιδείνωσης των προσδοκιών».

Το κλίμα για ριψοκίνδυνα assets έχει χαλάσει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η αυστηρή πολιτική της Fed έχουν αυξήσει τον κίνδυνο μίας μακράς οικονομικής συρρίκνωσης.

Ο Wilson, που είναι από τις πιο γνωστές «αρκούδες» της Wall Street και είχε προβλέψει σωστά το τελευταίο sell-off της αγοράς, δήλωσε ότι ο S&P 500 μπορεί να κατρακυλήσει κοντά στις 2.900 μονάδες, δηλαδή 21% χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμό του, εφόσον το βασικό σενάριο της αγοράς είναι μία κανονική ύφεση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ