Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.06%
  • Τζίρος: 0,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

G7: Αναμένεται να απαγορεύσει τις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλοι ηγέτες της G7 θα ανακοινώσουν την απαγόρευση εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία, ως μία ακόμη κύρωση κατά της Μόσχας, αναφέρει το Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος

Οι ηγέτες της G7  θα ανακοινώσουν την κοινή δέσμευσή τους στη σύνοδό τους στη Γερμανία, η οποία ξεκινά την Κυριακή.

Η απαγόρευση θα ισχύει για το χρυσό που φεύγει από τη Ρωσία για τις χώρες της G-7 για πρώτη φορά. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα εκδώσει απαγόρευση την Τρίτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αν και οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας έχουν σε μεγάλο βαθμό αποκλείσει τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές από τον ρωσικό χρυσό, η δέσμευση της G-7 θα σηματοδοτήσει την πλήρη αποκοπή της Ρωσίας από τα δύο κορυφαία χρηματιστηριακά κέντρα του κόσμου, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που κάνει είναι να επισημοποιεί κάτι που η βιομηχανία χρυσού έχει ήδη κάνει», δήλωσε ο Adrian Ash, επικεφαλής έρευνας στη χρηματιστηριακή BullionVault.

Ο ρωσικός χρυσός δεν θα γίνεται δεκτός στα χρηματιστήρια

Η London Bullion Market Association, η οποία θέτει τους κανόνες για την αγορά χρυσού, αφαίρεσε τα ρωσικά εργοστάσια επεξεργασίας χρυσού από τον κατάλογο με τις διαπιστευμένες εταιρείες. Οι αποστολές μεταξύ Ρωσίας και Λονδίνου έχουν σχεδόν μηδενιστεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το Λονδίνο είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τα ρωσικά πολύτιμα μέταλλα: ο ρωσικός χρυσός, αξίας 15 δισ. Δολαρίων, που έφτασε εκεί πέρυσι αποτελούσε το 28% των εισαγωγών χρυσού του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με στοιχεία της Comtrade του ΟΗΕ.

Εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Μπάιντεν στις 15 Απριλίου απαγορεύει ρητά σε πρόσωπα των ΗΠΑ να κάνουν συναλλαγές με χρυσό, στις οποίες εμπλέκονται η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, το Εθνικό Ταμείο Πλούτου ή το υπουργείο Οικονομικών της.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ