Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Νέα πτώση κάτω από τα 20.000 δολάρια

Πηγή: Pixabay

To bitcoin υποχώρησε κάτω από το όριο των 20.000 δολαρίων σήμερα, εν μέσω πτωτικής πορείας των χρηματιστηρίων στην Ασία και την Ευρώπη.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο μειώθηκε στα 19.880 δολάρια, σε επίπεδα που είχε να δει από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 20.116 δολάρια, με απώλειες 4,2% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Το bitcoin είχε κατρακυλήσει στα 17.710 δολάρια στα μέσα Ιουνίου καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούσαν τις θέσεις τους σε ριψοκίνδυνα assets λόγω του αδύναμου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Ο πληθωρισμός στην Ισπανία αυξήθηκε τον Ιούνιο στο 10%, που είναι υψηλό επίπεδο σχεδόν 37 ετών, επιδεινώνοντας το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 0,84%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρούσε 1,84%.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P 500 έχει μειωθεί πάνω από 20% από το υψηλό επίπεδο του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Επί του παρόντος, συνιστούμε ψυχραιμία πριν επενδύσουμε σε μετοχές. Με τη Fed να έχει μόλις αρχίσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, έχουμε στρέψει τις επενδυτικές προτιμήσεις μας από τα ευαίσθητα στην οικονομία assets και προς τα πιο ποιοτικά και αμυντικά assets», ανάφερε η Wells Frago σημείωμά της.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ