Νέα
  • ΓΔ: 905.38 +0.14%
  • Τζίρος: 18,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Βουτιά 56% στο δεύτερο τρίμηνο - Η μεγαλύτερη από το 2011

Πηγή: Pixabay

Τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες εδώ και πάνω από μία δεκαετία καταγράφει το bitcoin στο φετινό δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζας και η κατάρρευση μεγάλων εταιρειών crypto έχουν προκαλέσει κύματα πωλήσεων.

Το bitcoin κατρακύλησε 56% στο δεύτερο τρίμηνο, με την πτώση να είναι η μεγαλύτερη από το τρίτο τρίμηνο του 2011, όταν ήταν ακόμη στην «παιδική ηλικία» του, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Στη δεκαετία που έχει μεσολαβήσει υπήρξαν αρκετές περίοδοι μεγάλης ανόδου και μεγάλης πτώσης, με την αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων να διογκώνεται καθώς υιοθετήθηκαν ευρύτερα από την επενδυτική κοινότητα και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια ωθούσαν στην ανάληψη κινδύνου για αναζήτηση υψηλών αποδόσεων.

Ωστόσο, η σημερινή bear market ξεχωρίζει για τη μεγάλη κλίμακα της ρευστότητας που έφυγε από την αγορά, με πολλές κεντρικές τράπεζες να θεωρούν πλέον τα crypto ως απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Σήμερα, το bitcoin υποχώρησε 4,6%, λίγο πάνω από τα 19.000 δολάρια. Πολλά άλλα κρυπτονομίσματα είχαν μεγαλύτερες απώλειες, με το Solana και το Polygon να υποχωρούν περίπου 6%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ