Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Trust: Εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

Πηγή: Eurokinissi

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τη Διοίκηση και στελέχη της ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚΟΕΕ με αφορμή την εισαγωγή των τίτλων της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου. Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της ALPHA TRUST Φαίδων Ταμβακάκης, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

«Η ALPHA TRUST γυρίζει σελίδα, συνεχίζοντας από σήμερα την χρηματιστηριακή πορεία της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών» δήλωσε o διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος, προσθέτοντας: «Ας θυμηθούμε ότι πριν από 14 χρόνια, τον Αύγουστο του 2008, η ALPHA TRUST ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που σηματοδότησαν την έναρξη λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου. Μίας αγοράς που δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό: να διευκολύνει την είσοδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο, αποτελώντας το εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους και τελικά την μετάταξή τους στην Κύρια Αγορά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και μπορεί και οφείλει να τις στηρίζει μέσω εναλλακτικών επιλογών χρηματοδότησης, προκειμένου να διαδραματίσουν τον κομβικό ρόλο που τους αναλογεί προς όφελος της αγοράς και του κοινωνικού συνόλου».

«Πριν τριανταπέντε χρόνια η ΑLPHA TRUST κτίστηκε με την πεποίθηση ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής επιχείρησης. Ένα ρόλο που δεν μπορούν να παίξουν ούτε ξένα χρηματιστήρια, ούτε από μόνες τους οι τράπεζες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΑLPHA TRUST Φαίδων Ταμβακάκης και συνέχισε: «Εμείς, εργαζόμενοι, μέτοχοι, επενδυτές της ALPHA TRUST, θεωρούμε ότι όποια αμφισβήτηση της σημασίας μιας εθνικής κεφαλαιαγοράς είναι πρόσκαιρη. Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει μακροπρόθεσμη διάσταση και ακολουθεί μια μακριά πορεία ωρίμανσης. Σήμερα περνάμε το κατώφλι της Κύριας Αγοράς, όχι τερματίζοντας αλλά εκκινώντας για υψηλότερους στόχους και μεγαλύτερες κατακτήσεις».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα