Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η αντίδραση ΔΕΗ, Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα αποτελέσματα της Lamda

Πηγή: Eurokinissi

Ξεκίνησαν πτωτικά και έκλεισαν με σημαντική άνοδο οι αμερικανικοί δείκτες. Ο Dow Jones «φλερτάρει» πλέον με τις 32.000 μονάδες, ο S&P 500 με τις 3.900 μονάδες και ο Nasdaq με τις 12.0000 μονάδες.

Η αιτία της ενδοσυνεδριακής αλλαγής τάσης είναι αφενός η εκτίμηση που εδραιώνεται ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει σε soft landing (ήρεμη προσγείωση) και όχι σε ύφεση και αφετέρου ότι οι τεχνολογικές μετοχές συνεχίζουν να είναι ελκυστικές για τους εγχώριους και ξένους επενδυτές μετά τη διόρθωση.

Ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν αντίστροφη πορεία. Ξεκίνησαν ανοδικά και έκλεισαν με (ήπιες) απώλειες. Ενδεχομένως σήμερα, θα έχουν την επίδραση της αμερικανικής ανόδου.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία, ισχύει το «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε». Ο Μάριο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά η Ιταλία οδεύει προς νέες εκλογές.

Επίσης περιμένουμε σήμερα την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ με αυξημένες πιθανότητες να είναι 50 μονάδες βάσης.

Ηδη η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου ισορροπεί σε υψηλότερα επίπεδα και αυτό είναι ένδειξη ότι οι αγορές βλέπουν πιθανότατη την αύξηση των 50 μ.β. αντί για 25.

Σταθερά πάνω από τις 13.000 μονάδες ο DAX και τις 6.000 μονάδες ο CAC.

Eλληνικο χρηματιστήριο

Διαφοροποιήθηκε μεν και κινήθηκε ανοδικά ο Γενικός Δείκτης, αλλά δεν είναι να πανηγυρίζουμε που έφτασε στις 820 μονάδες ενδοσυνεδριακά (821 για την ακρίβεια), αλλά σταδιακά υποχώρησε χαμηλότερα και έκλεισε στις 815,32 μονάδες.

Το γεγονός ότι η αξία συναλλαγών αυξήθηκε στα 53 εκατ. ευρώ (από τα 35 προχθές), δείχνει ότι ίσως απομακρύνεται ο φόβος και έρχονται καλύτερες ημέρες.

Εάν, βέβαια, δεν έχουμε επιδείνωση στο εξωτερικό και εάν παραμείνουν ήρεμα τα πράγματα στην Ελλάδα.

Αν καταφέρουμε και ολοκληρώσουμε την εβδομάδα με το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 820 μονάδες τότε «ανοίγει ο δρόμος» για τις 850 μονάδες.

Lamda Development: Αύξηση στη λειτουργική κερδοφορία λόγω malls

Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, της Lamda Development για το Α’ Τρίμηνο 2022 ανήλθαν σε ζημία 7,7 εκατ., έναντι ζημίας 6,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2021.

Εξαιρουμένων των εξόδων για το έργο του Ελληνικού (8,5 εκατ.) και των καθαρών χρηματοοικονομικών εξόδων που δεν έχουν επίπτωση στα ταμειακά διαθέσιμα (8,3 εκατ.), τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε κέρδος 9,1 εκατ. (έναντι ζημίας 0,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2021).

Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) την 31.03.2022 ανήλθε σε 1,353 εκατ. (ήτοι 7,72 ευρώ ανά μετοχή), οριακά χαμηλότερα (-0,6%) έναντι της 31.12.2021.

Επισημαίνεται ότι τόσο τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα όσο και η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) περιλαμβάνουν τη θετική επίπτωση ποσού 16,1 εκατ. ευρώ που προήλθε από την επανεκτίμηση, από ανεξάρτητο εκτιμητή, της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων του Ομίλου

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), προ αποτιμήσεων του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και λοιπών αναπροσαρμογών του Α’ Τριμήνου 2022, ανήλθαν σε 13,1 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 42% έναντι του 2021.

Η εν λόγω αύξηση προέκυψε λόγω της σημαντικής αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA των Εμπορικών Κέντρων

ΔΕΗ: Eντονη αντίδραση της μετοχής

Eντονα αντέδρασε η μετοχή της ΔΕΗ χτες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και απομακρύνεται (ανοδικά) από τα 5 ευρώ, φτάνοντας ήδη στα 5,45 ευρώ.

Εχει πραγματοποιήσει άνοδο μέσα στην εβδομάδα πάνω από 8%. Περισσότερο τεχνικής υφής η αντίδραση λόγω προηγούμενης πίεσης. Εχει και μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ιδίων.

Lavipharm: Προχωρά σε reverse split

Η επιτροπή Εταιρικών πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίαση της [20.07.2022] ενημερώθηκε για την αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Lavipharm, με αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας από 1 ευρώ σε 0,10 ευρώ και ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ των ανωτέρω 17.027.010 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 51.081.030 κοινών ονομαστικών μετοχών.

Με απόφαση της εταιρείας, η 25η.7.2022 ορίζεται ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 51.081.030 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας στο ΧΑ.

Mevaco: Επιστροφή κεφαλαίου

Από την Παρασκευή 22.07.2022 οι μετοχές της Mevaco θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τελική ονομαστική αξία 0,95 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προς τους μετόχους ποσού 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Τράπεζα Πειραιώς

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς είχε μείνει λίγο πίσω σε σχέση με τον τραπεζικό ανταγωνισμό και χρειαζόταν να κάνει μία αντεπίθεση.

Οχι μόνο για λόγους χρηματιστηριακούς και κεφαλαιοποίησης, αλλά και για να “κλείσει κάποια στόματα που ψιθύριζαν διάφορα” σχετικά με την επάρκεια και την ποιότητα των κεφαλαίων της τράπεζας.

Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούν ότι η μετοχή αδίκως είχε μείνει πίσω από άλλες σε κεφαλαιοποίηση. Επίσης, το γεγονός ότι γίνεται ο μεγαλύτερος θεσμικός διαχειριστής μετά και την απορρόφηση της Iolcus πρέπει να αποτιμηθεί στη μετοχή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Αντέδρασε η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά από την παρατεταμένη σταθεροποίηση και την αυξημένη μεταβλητότητα. Πολύ καλή η τεχνική εικόνα της χθες.

Στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς μας έλεγαν ότι εάν αντέξουν τα ενεργειακά πλάνα της εταιρείας, τότε και το β' εξάμηνο θα είναι καλό και το 2023.

Ε&Υ: Μεγάλη επένδυση σε τεχνολογική πλατφόρμα

Η E&Y ανακοίνωσε επένδυση άνω του 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογική πλατφόρμα επόμενης γενιάς για τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις λοιπές υπηρεσίες διασφάλισης.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς εστίασης της εταιρείας στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την ταχεία ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των ρυθμιστικών αρχών, των κυβερνήσεων, των φορέων θέσπισης προτύπων, των επιτροπών ελέγχου και των διοικητικών συμβουλίων.

Στην Ελλάδα, η E&Y ελέγχει (εσωτερικούς ελέγχους) σε αρκετές εισηγμένες.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ