Νέα
  • ΓΔ: 1411.39 +0.52%
  • Τζίρος: 20,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με υπέρβαση των 860 μονάδων του ΓΔ ξεκίνησε ο Αύγουστος

Πηγή: Eurokinissi

Ευχάριστα διαψεύδει τους απαισιόδοξους η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου κατά τις τελευταίες 6 συνεδριάσεις με ένα μίνι ράλι της τάξης του 4% περίπου, ο Γενικός Δείκτης έχει αναρριχηθεί πάνω από τις 860 μονάδες, θέτοντας ως εφικτό στόχο τις 880 μονάδες.

Πρωταγωνιστριες του ράλι είναι οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες κινουνται έντονα θετικά.

Τις προηγουμενες εβδομάδες είδαμε τις Eurobank , ΕΤΕ, Πειραιώς να ανταποκρίνονται με άνοδο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τους. Σήμερα ήταν η σειρά της Alpha Bank να ξεχωρίσει και να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα όχι μόνο τον κλάδο αλλά και τον Γενικό Δείκτη.

Οι τραπεζικές μετοχές θεωρούνται ότι θα είναι κερδισμένες από την ανοδική κίνηση των επιτοκίων. Μαζί με τις τραπεζικές μετοχές , είδαμε ότι συνεχίζεται το ράλι της ΔΕΗ προς τα 6 ευρώ, ανακάμπτει η Titan International, η Motor Oil, η Tερνα Ενεργειακή ενώ συνεχίζει το ράλι της η μετοχή της Μυτιληναίος πάνω από τα 15 ευρώ πλέον. Καλή εικόνα και από τον ΟΠΑΠ ενώ ισορροπεί η μετοχή του ΟΤΕ. Ενδιαφέρουσα πορεία είχαν σήμερα και οι μετοχές του ομίλου Viohalco

Οι τράπεζες συνεχίζουν να ανεβαίνουν

Ανοδική από την αρχή της η συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να εκτινάσσεται με την έναρξη πάνω από τις 855 μονάδες και τελικά να κλείνει την συνεδρίαση στις 863,81 μονάδες με άνοδο 1,5%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60,5 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 75 έκλεισαν ανοδικά και οι 29 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 1,88%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,71%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τραπεζών (5,91%), Πρώτων Υλών (3,36%), Υγείας (2,97%), Εμπορίου (2,86%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-2,27%), Τηλεπικοινωνιών (-0,71%), Τροφίμων-Ποτών (0,57%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου ήταν οι Alpha Bank, Eurobank, ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος.

Διεθνείς αγορές : Ήπια διόρθωση στις αμερικανικές στην αρχή των συνεδριάσεων, μεικτές τάσεις στις ευρωπαικές

Μεικτές και ευμετάβλητες είναι οι τάσεις των ευρωπαικών αγορών που ξεκίνησαν οι περισσότερες ανοδικά αλλά γύρισαν σε ήπιες διορθωτικές κινήσεις. Ο γερμανικός DAX διαμορφώνονταν στις 13.490 (έχοντας ξεπεράσει ενδοσυνεδριακά και τις 13.500 μονάδες), ο γαλλικός CAC στις 6.450 μονάδες , ο ιταλικός MIB συνεχίζει με ιδιαίτερη ορμή (ωσαν να μην αντιμετωπίζει η Ιταλία πολιτικά και οικονομικά θέματα) στις 22.573 μονάδες και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κινείται πέριξ των 3.700 μονάδων.

Εικόνα συσσώρευσης δείχνουν οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να διαμορφώνεται λίγο μετά την έναρξη στις 32.690 μονάδες , τον S&P 500 στις 4.108 μονάδες και τον Nasdaq στις 12.327 μονάδες. Σαφέστατα οι αμερικανικές αγορές δείχνουν ότι εμπιστεύονται την FED και το αμερικανικό υπουργείο οικονομίας που αναφέρουν ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα μπεί σε ύφεση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ