Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ηπια καθοδικά ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Με μεικτές τάσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι ευρωπαίκές αγορές αμφιταλαντευόμενες μεταξύ των αποτελεσμάτων των εταιρειών και της γενικότερης οικονομικής ανασφάλειας. Πάντως η αμερικανική διόρθωση χθες ίσως αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω πιέσεις και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά ευρισκόμενος πάνω από τις 13.400 μονάδες, ο ιταλικός MIB και ο γαλλικός CAC κινουνται οριακά ανοδικά.

Ήπια υποχώρηση Γενικού Δείκτη

Το ελληνικό χρηματιστήριο χθες κινήθηκε κόντρα στις διορθώσεις των ξένων αγορών. Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών συνεχίστηκε επ' αφορμή και των καλών αποτελεσμάτων της Alpha Bank αλλά και της αυξημένης επιχειρηματικής κινητικότητας που καταγράφεται. Στην ανοδική κίνηση προς τις 870 μονάδες , εκτός από τις τραπεζικές μετοχές βοήθησαν και μη χρηματοοικονομικά blue chips, όπως ο ΟΠΑΠ, η Jumbo , ο ΟΤΕ, η Lamda Development, οι πετρελαικές (διυλιστήρια) και λοιπές 'χρηματιστηριακές δυνάμεις'. Κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ήπια υποχώρηση (αναζήτηση τάσης) και ανάλογα με τις εξελίξεις ή θα έχουμε συσσώρευση προς τις 860 μονάδες ή άνοδο πάνω από τις 870 μονάδες. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης καταγράφεται μία μικρή άνοδος στη μετοχή του ΟΤΕ και επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές. Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε αποτελέσματα α' εξαμήνου και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ