Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Βουτιά στα 20.000 δολάρια μετά την ομιλία Πάουελ

Πηγή: Pixabay

Κοντά στα 20.000 δολάρια κινείται και σήμερα το bitcoin, εν μέσω μίας ευρύτερης υποχώρησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, λόγω των ανησυχιών για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα  υποχωρούσε 0,7% σήμερα, μετά από μια διήμερη πτώση 7,6%, ακολουθώντας τις μετοχές που έκαναν επίσης βουτιά στην Wall Street μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή στο Τζάκσον Χολ, με την οποία διαμήνυσε ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα μείνουν υψηλά για μεγάλο διάστημα, με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού.

Πτώση 1% για την αγορά crypto

Ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχωρούσε σήμερα 1%, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

«Το χρήμα φεύγει από ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Τα κρυπτονομίσματα ακολούθησαν την απότομη προσαρμογή του αμερικανικού χρηματιστηρίου» μετά τα σχόλια του Πάουελ, δήλωσε ο Cici Lu, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Venn Link Partners.

Επίπεδο στήριξης τα 20.000 δολάρια

Το επίπεδο των 20.000 δολαρίων λειτούργησε ως στήριξη για το Bitcoin όταν αυτό κατρακύλησε τους τελευταίους μήνες από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 70.000 δολαρίων που είχε φθάσει τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά από τα μέσα Ιουλίου είχε ανακάμψει σημαντικά πάνω από το επίπεδο αυτό.

Πριν από το Σάββατο, δεν είχε πέσει κάτω από τα 20.000 δολάρια από τις 14 Ιουλίου και μάλιστα είχε ξεπεράσει τα 25.000 δολάρια νωρίτερα τον Αύγουστο.

Οι διακυμάνσεις ήρθαν εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία και το μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και την επίδραση που θα μπορούσαν να έχουν στα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν τα 20.000 δολάρια ως βασικό επίπεδο στήριξης για το Bitcoin, αν και τα επίπεδα στήριξης θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερα.

Η Katie Stockton της Fairlead Strategies βλέπει μακροπρόθεσμη στήριξη στην περιοχή των 18.300 έως 19.500 δολαρίων.

Οι τελευταίες δύο Παρασκευές ήταν δύσκολες στην αγορά crypto, με κρυπτονομίσματα αξίας 288 εκατ. δολαρίων να ρευστοποιούνται, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass. Στις 19 Αυγούστου, 562 εκατομμύρια δολάρια από θέσεις long ρευστοποιήθηκαν, το υψηλότερο ποσί από τις 13 Ιουνίου.

Στα 1.500 δολάρια το ether

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ether διατηρήθηκε σταθερό την Κυριακή γύρω στα 1.500 δολάρια μετά από πτώση 13% τις προηγούμενες δύο ημέρες. Παρουσιάζει διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη αναβάθμισή του, η οποία αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα