Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ανοδική κίνηση με αιχμή τις τράπεζες

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα μετά από το sell-off των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στην αιχμή, ενώ οι φόβοι για την εξελισσόμενη ενεργειακή κρίση, οι αυξήσεις των επιτοκίων και η διαφαινόμενη ύφεση περιορίζουν τα κέρδη.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,7% μετά τις απώλειες 2,5% που είχε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, λόγω των αυστηρών μηνυμάτων που έστειλαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τα οποία εκτόξευσαν τις προσδοκίες για αυξήσεις των επιτοκίων.

Μείωση 1,2% για τις μεταλλευτικές εταιρείες

Ο ισπανικός δείκτης IBEX αυξήθηκε 0,7%. Η στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας ανακοίνωσε προκαταρκτικά στοιχεία για τη μείωση του ετήσιου πληθωρισμού τον Αύγουστο στο 10,4% από 10,8% τον Ιούλιο.

Οι μεταλλευτικές εταιρείες υποχώρησαν 1,2% λόγω των χαμηλότερων τιμών των μετάλλων καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα και οι διαφαινόμενες αυξήσεις επιτοκίων ανανέωσαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση βασικών εμπορευμάτων.

Η μετοχή της Adevinta εκτινάχθηκε 15% μετά την ανακοίνωσε αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων από τις βασικές αγορές της κατά 10% σε ετήσια βάση.

Η προσοχή των επενδυτών είναι εστιασμένη στα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και τον πληθωρισμό στη Γερμανία, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ