Νέα
  • ΓΔ: 859.52 -0.09%
  • Τζίρος: 32,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Η Robinhood επέβαλε περιορισμούς στις αγορές των «καυτών» μετοχών

Wall Street / Πηγή: AP
Wall Street / Πηγή: AP

Η διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία Robinhood, η οποία ήταν ένας από τους σημαντικούς διαύλους για να εκδηλωθεί η φρενίτιδα συναλλαγών από μικροεπενδυτές στην Wall Street αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι επέβαλε προσωρινούς περιορισμούς στις αγορές ενός μικρού αριθμού μετοχών, καθώς οι οίκοι εκκαθάρισης συναλλαγών δεκαπλασίασαν τις υποχρεωτικές καταθέσεις για μετοχές. 

«Το ποσό που έπρεπε να καταθέσουμε στον οίκο εκκαθάρισης ήταν τόσο μεγάλο», ώστε έπρεπε να λάβουμε μέτρα για να περιορίσουμε τις αγορές στις μετοχές με μεγάλη διακύμανση για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε άνετα να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας, ανέφερε η εταιρεία.

Η απλή και χωρίς προμήθειες εφαρμογή της Robinhood την κατέστησε δημοφιλή σε μία νέα γενιά μικροεπενδυτών και οι περιορισμοί που επέβαλε την Πέμπτη προκάλεσαν μεγάλη αντίδραση από πολιτικούς και celebrities. 

Οι μικροεπενδυτές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Robinhood  και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές καθοδήγησαν το αποκαλούμενο «ράλι του Reddit» που έδωσε ώθηση στις μετοχές της GameStop και άλλων εταιρειών, οι οποίες προβάλλονται σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Reddit,  με αποτέλεσμα να υπάρξουν βαρειές ζημιές για μεγάλα hedge funds που είχαν σορτάρει τις μετοχές αυτές. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ