Νέα
  • ΓΔ: 1027.78 +0.29%
  • Τζίρος: 32,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε πτώση η αγορά ομολόγων - Κάτω από το επίπεδο των 0,99 δολαρίων το ευρώ

Yποχωρούν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στην ευρωζώνη, καθώς οι εξελίξεις από το ενεργειακό μέτωπο προκαλούν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο ύφεσης στην οικονομία.

Οι πιθανές επιπτώσεις στην ευρωπαική οικονομία από τα κλείσιμο της στρόφιγγας του Ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, οδήγησαν το ευρώ κάτω από το επίπεδο των 0,99 δολ (0,9877) για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια. Όμως οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη, δημιουργώντας τις συνθήκες για μία «γενναία» αύξηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ κατά 0,75% την προσεχή Πέμπτη. Οι νομισματικές εξελίξεις με τη σειρά τους, επηρεάζουν αρνητικά τη δυναμική της οικονομίας, προκαλώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο.

Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες Κυριακή, πακέτο μέτρων ύψους περίπου 65 δισ. ευρώ προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από την δραματική αύξηση του κόστους διαβίωσης, και οι επιχειρήσεις από την άνοδο του πληθωρισμού.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 68 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 54 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,26% από 4,27% που έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα έναντι 1,57% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,69% απο 2,73% την Παρασκευή.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύται νωρίς το απόγευμα στα 0.9926 δολάρια από τα 0.997 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,0920 δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ