Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Ααφαλέστερες οι επενδύσεις στην Wall Street παρά στην Ευρώπη

Η Wall Street προσφέρει καλύτερες προοπτικές αποδόσεων από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εκτιμούν αναλυτές της Goldman Sachs.

Μπορεί η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας να είναι «αβέβαιη», αλλά η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ κακή, αναφλερουν σε σημείωμά τους.

«Παρά τις ανησυχίες που έχουν οι επενδυτές για την αμερικανική αγορά μετοχών, πιστεύουμε ότι προσφέρει καλύτερη προοπτική αποδόσεων, τόσο σε απόλυτο επίπεδο όσο και προσαρμοσμένων στον κίνδυνο από τις ευρωπαϊκές αγορές που μαστίζονται από την ύφεση», υπογράμμισαν.

Η προτίμηση της Goldman για τις αμερικανικές εταιρείες καταγράφεται σε μία δύσκολη χρονιά για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης του φυσικού αερίου, εκτίναξης του πληθωρισμού και σύσφιξης της πολιτικής της ΕΚΤ.

«Οι επενδυτές που ανησυχούν για την ύφεση θα έπρεπε να έχουν μερίσματα – είτε μέσω futures είτε μέσω μεμονωμένων μετοχές.

Η Goldman προβλέπει ότι ο δείκτης S&P 500 θα κλείσει φέτος στις 4.300 μονάδες, κατά 5,7% περισσότερο από το κλείσιμο της Παρασκευής, εφόσον η αύξηση των επιτοκίων της Fed οδηγεί σε συνεχή επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ