Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκές αγορές: Ανοδος αλλά με εμφάνιση πωλητών μετά το τριήμερο μίνι ράλι

Πηγή: Pixabay

Ηπιες ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το μίνι ράλι των 3 συνεδριάσεων στα περισσότερα χρηματιστήρια. Χωρίς να υπάρχουν καθοριστικές εξελίξεις, είναι φυσιολογικό να εκδηλωθούν τάσεις ρευστοποιήσεων στις ευρωπαϊκές μετοχές κατά τη σημερινή ημέρα. Σε επίπεδο πληθωρισμού και δεικτών ανάπτυξης, μετά το «επιτοκιακό σοκ» και προ του κινδύνου της ύφεσης, υπάρχουν διάφορες πλευρές μέσα στην Ε.Ε που πιστεύουν ότι οι αυξήσεις θα πρέπει ή να επιβραδυνθούν ή να αραιώσουν χρονικά. Για παράδειγμα, μία νέα αύξηση επιτοκίων στην Ε.Ε της τάξης του 0,75% μέσα στον Οκτώβριο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην πραγματική οικονομία χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό.

Στα πρώτα λεπτά των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων καταγράφονται ήπιες ανοδικές κινήσεις αλλά με διαφαινόμενες πτωτικές τάσεις στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές. Ο γερμανικός DAX παραμένει πάνω από τις 13.400 μονάδες, ο γαλλικός CAC κινείται στις 6.350 μονάδες, ο ιταλικός MIB κινείται σταθεροποιητικά στις 22.600 μονάδες και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 καταγράφει μικρή άνοδο.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Έναρξη στις 854 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Η κίνηση πάνω από τις 850 μονάδες είναι το ζητούμενο για το ελληνικό χρηματιστήριο στην σημερινή συνεδρίαση. Ο τραπεζικές μετοχές έχουν αποκτήσει θετικό momentum μετά την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ (διευρύνονται τα επιτοκιακά περιθώρια άρα και η κερδοφορία τους) ενώ τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips ακολουθούν και συνεισφέρουν στην ανοδική τάση.

Το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης δεν έχει καταγράψει έντονο ράλι (παρά μόνο 2,5% περίπου από τα χαμηλά μίας εβδομάδας πριν) οφείλεται στις αντίρροπες τάσεις και την μεταβλητότητα που έχουν διαμορφώσει κάποια δεικτοβαρή blue chips όπως ο ΟΤΕ , η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ (λόγω υποχώρησης τιμής πετρελαίου), η Τέρνα Ενεργειακή κά.

Επίσης χθες είχαμε και μία αισθητή μείωση των συναλλαγών στα 50 εκατ. ευρώ έναντι μίας μεσοσταθμικής εβδομαδιαίας κίνησης της τάξης των 68 εκατ. Ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γεν. Δείκτης ξεκινά στις 854 μονάδες με άνοδο 0,4%

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ