Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εναρξη με υποχώρηση προς τις 832 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Νέα, ισχυρή αυτή την φορά, πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στην έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων. Αιτία για την πτώση, η αύξηση της ανησυχίας για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία και ειδικά στις ευρωπαϊκές οικονομίες εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αυξημένου πληθωρισμού.

Τα βλέματα είναι προσηλωμένα πάνω στους χρηματιστηριακούς δείκτες των μεγάλων αγορών και αυτοί βουλιάζουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο γερμανικός DAX καταγράφει έντονη υποχώρηση 1,56% στις 12.750 μονάδες, ο γαλλικός CAC υποχωρεί 1,13% στις 6.088 μονάδες , o ιταλικός MIB υποχωρεί και αυτός 1,57% και προσπαθεί να κρατήσει τις 22.000 μονάδες. Ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 υποχωρεί κατά 1,23%. Οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν και αυτές σημαντική υποχώρηση λόγω αρνητικών μακροοικονομικών δεδομένων για την κινέζικη οικονομία.

Έναρξη με υποχώρηση προς τις 832,88 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης στην περίπτωση υποχώρησης θα έχει στηρίξεις πέριξ των 820-825 μονάδων. Η αντίδραση (θετική ή αρνητική) των τραπεζικών μετοχών και των μη χρηματοοικονομικών blue chips (ειδικά ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ) θα είναι αυτή που θα κρίνει την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς κατά την σημερινή συνεδρίαση. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικος Δείκτης υποχωρεί κατά 0,76% στις 832,88 μονάδες.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα αναμένεται το rebalancing των ελληνικών μετοχών στον FTSE Russell (είναι ο διεθνής δείκτης μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποιησης για αμερικανικά δεδομένα) βάσει του οποίου θα υπάρξουν εισροές και εκροές από συγκεκριμένα ελληνικά blue chips που τον απαρτίζουν. Εάν οι εισροές-εκροές αυτές επηρεάσουν τις συγκεκριμένες μετοχές και τους εγχώριους χρηματιστηριακούς δείκτες θα φανεί στην εξέλιξη της συνεδρίασης και θα εξαρτηθεί από το πόσο ισχυρή θα είναι η προσφορά τίτλων.

Επίσης τα αποτελέσματα 6μηνου των εισηγμένων θα δείξουν την ανθεκτικότητα των ελληνικών μετοχών απέναντι και στην κρίση του δ' τριμήνου 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ