Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Commerzbank: Προσοχή στα μέταλλα - Είναι οι νέες φούσκες

Mέταλλα
Πηγή: Pixabay

Τη δημιουργία «φούσκας» και σε άλλα μέταλλα, πέρα από το ασήμι, και ευρύτερα σε στοιχεία ενεργητικού, καθώς οι αγορές έχουν πλημμυρίσει από τη ρευστότητα που δίνουν αφειδώς οι κεντρικές τράπεζες, προβλέπει στέλεχος της Commerzbank.

Με τις τιμές του ασημιού να αυξάνονται σήμερα με διψήφιο ποσοστό, καθώς η αγοραστική φρενίτιδα των μικροεπενδυτών που τροφοδοτείται από το Reddit διαχέεται στα μέταλλα, ο επικεφαλής της Commerzbank για την ανάλυση των εμπορευμάτων, Eugen Weinberg, ανέφερε στο CNBC ποια άλλα assets εκτιμά ότι μπορεί να ακολουθήσουν.

Το ασήμι έκανε σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, άλμα 11%, και είναι σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τα τελευταία 11 και πλέον χρόνια. Η αύξηση συνδέεται με το δίκτυο WallStreetBets της Reddit, το οποίο αριθμεί ήδη πάνω από 5 εκατομμύρια μέλη. 

Ο Weinberg τόνισε ότι η αγοραστική φρενίτιδα μπορεί να συνεχισθεί για ορισμένο διάστημα. «Η υπερβολική ρευστότητα στο σύστημα είναι πιθανό να δημιουργήσει φούσκες, όχι μόνο στο ασήμι, αλλά πιθανότατα και σε εμπορεύματα και άλλα assets», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η τάση επενδύσεων μέσω του Reddit μπορεί να προκαλέσει «συστημικό γεγονός» στις αγορές.

«Το ράλι αυτό ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και είδαμε επίσης ότι δεν περιορίστηκε μόνο στις τερματικές αγορές ή στην αγορά των futures και των options, αλλά επεκτάθηκε στους δείκτες του ασημιού και στα εισηγμένα στα χρηματιστήρια funds (ETFs), τα οποία κατέγραψαν επίσης την Παρασκευή εισροές - ρεκόρ», είπε ο αναλυτής. Δεδομένης, πρόσθεσε, της σχέσης μεταξύ της φυσικής διαθεσιμότητας του ασημιού και της ζήτησης της αγοράς, το ράλι μπορεί επίσης να «προκαλέσει κάποια έλλειψη φυσικής διαθεσιμότητας κατά περιόδους».

Ο Weinberg τόνισε ότι ο πυρετός του Reddit για μετοχές που σορτάρουν τα hedge funds και το ασήμι είναι απίθανο να έχει τον ίδιο μεγάλο αντίκτυπο σε μεγαλύτερες αγορές, όπως αυτή του χρυσού. «Υπάρχουν, όμως, τεράστιες ποσότητες μετάλλων που πιθανόν να είναι ήδη στο ραντάρ (των μιρκοεπενδυτών), όπως της πλατίνας, του παλλάδιου και άλλων μικρότερων πολύτιμων μετάλλων, τα οποία είναι εύκολο να διακρατηθούν και να αγοραστούν μέσω ETF.

Αυτό μπορεί, ωστόσο, να αφορά και μεγαλύτερα εμπορεύματα», είπε, προσθέτοντας: «Δεν θα απέκλεια ούτε ότι μπορεί να τεθεί στο ραντάρ των μικροεπενδυτών το πετρέλαιο, αν και ο αντίκτυπος του ασημιού και άλλων μικρότερων αγορών είναι πιθανόν να είναι πιο έντονος». 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ