Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πτωτική κίνηση με το Γενικό Δείκτη να οδεύει προς τις 825 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Oι χρηματιστηριακές επιδράσεις από την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από την FED συνεχίζονται και στις ευρωπαϊκές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο έρχεται να προστεθεί και ο αυξανόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία και αυτό θα έχει επιπτώσεις και στις χρηματιστηριακές αγορές.

Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά 0,62% , ο γαλλικός CAC κατά 0,66%, ο Eurostoxx 50 υποχώρησε κατά 0,73% ενώ οριακά πτωτικά ξεκίνησε ο ιταλικός MIB παρά την κρίση ομολόγων που καταγράφεται στην Ιταλία.

Ξεκίνημα στις 827 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά με τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει στις 827 μονάδες (-0,7%). Είναι εμφανές ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές της αγοράς , ειδικά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και οι στηρίξεις των 820 μονάδων. Το ζητούμενο σε μία πτωτική συνεδρίαση είναι οι όγκοι συναλλαγών. Εάν είναι χαμηλοί αυτό δείχνει ότι οι πωλήσεις είναι επιλεκτικές και δεν υπάρχει διάθεση για άμεσο ξεπούλημα. Εάν οι όγκοι συναλλαγών είναι αυξημένοι τότε θα φανεί ότι υπάρχει πρόθεση για μεγάλη μείωση θέσεων.

Τράπεζες και μη χρηματοοικονομικά blue chips

Η προσοχή σήμερα εστιάζεται κυρίως προς τις τραπεζικές μετοχές, τα μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος, η Jumbo και κυρίως τις πετρελαϊκές μετοχές (ΕΛΠΕ, Motor Oil) που θα κληθούν να φορολογηθούν με αυξημένους συντελεστές για τα υπερκέρδη από την κρίση, μία εξέλιξη που δημιουργεί έντονες διαφωνίες στις επιχειρήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ