Νέα

Χρηματιστήριο: Πτώση προς τις 780 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

H καταστροφή του αγωγού του Nord Stream επιδείνωσε τις ενεργειακές ανησυχίες στην Ευρώπη και οδηγεί τις περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σε έντονη πτώση. Ο DAX μερικά λεπτά μετά την έναρξη υποχωρούσε κατά 1,47%, ο CAC υποχωρούσε κατά 1,47% , ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 υποχωρούσε με 1,66% και ο ιταλικός MIB κατά 1,97%. Οι στηρίξεις στους περισσότερους δείκτες πλέον έχουν κατεβεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σχεδόν στα επίπεδα του καλοκαιριού 2020. Οι κλάδοι που επηρεάζονται από την πτώση είναι κυρίως οι κλάδοι ενέργειας, βιομηχανίας και οι τράπεζες. Να επσημανθεί ότι έντονα πτωτικά έκλεισαν σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) οι ασιατικές αγορές γεγονός που θα επηρεάσει και τις ευρωπαικές αγορές. H νέα υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου ουσιαστικά προδικάζει ότι οι ευρωπαικές οικονομίες οδεύουν σε ύφεση καθώς μειώνεται η βιομηχανική δραστηριότητα.

Πτώση προς τις 780 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο, δύσκολα θα αποφύγει την κοινή μοίρα των ευρωπαϊκών αγορών, την πτώση. Τα ξένα funds ρευστοποιούσαν μεγάλες θέσεις τους στο προηγούμενο διάστημα (ιδιαίτερα τράπεζες, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ) και οι αγοραστικές επιλογές πλέον περιορίζονται σε μετοχές εταιρειών που έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, υψηλές ταμειακές ροές και μερισματικές αποδόσεις. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 786,5 μονάδες με σημαντική υποχώρηση 1,51%.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι τράπεζες υποχωρούν κατά 3,29%, τα τρόφιμα- ποτά κατά (-3,29%) και οι βιομηχανικές (-1,53%). Μικρές αγορές εμφανίζονται στη μετοχή του ΟΤΕ και ο δείκτης τηλεπικοινωνιών είναι οριακά ανοδικός.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ