Νέα
  • ΓΔ: 917.17 +0.19%
  • Τζίρος: 18,16 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στόχος να παραμείνει πάνω από τις 780-785 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικά ξεκίνησαν και τις σημερινές συνεδριάσεις οι ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της παρατεταμένης ανησυχίας για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τη διαφαινόμενη οικονομική ύφεση ανά τον κόσμο. Η πτώση στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι αυξανόμενη με πιέσεις ιδιαίτερα σε τράπεζες και εταιρείες ενέργειας.

Χθες , η κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας για αγορά ομολόγων αξίας 65 δισ. στερλινών έδωσε μία «ανάσα» στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και κυρίως «ηρέμησε» τις αγορές ομολόγων. Η σημερινή ημέρα θα δείξει εάν οι αγορές μετοχών και ομολόγων μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται ήπια ανοδικά ή θα επιστρέψουν στο προηγούμενο καθοδικό κανάλι. Και στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών θα εστιαστεί κυρίως στις αποδόσεις των ευρωπακών ομολόγων, οι οποίες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία των μετοχικών αγορών.

Να παραμείνει πάνω από τις 780-785 μονάδες ο στόχος για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, το κλείσιμο στις 791 μονάδες του Γενικού Δείκτη, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής προς τις 800 μονάδες εάν και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Εάν το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθήσει την πτώση των ευρωπαικών αγορών, τότε η στήριξη του Γενικού Δείκτη κατεβαίνει στις 780 μονάδες. Μία χρηματιστηριακή εξέλιξη που δεν θα είναι καλή για το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον.

H συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Γενικό Δείκτη στις 790 μονάδες και αυξημένες συναλλαγές στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης

Κλειδί και πάλι θα είναι οι τραπεζικές μετοχές αλλά και ορισμένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίες θα μπορούσαν δυνητικά να αποτελέσουν αντίβαρο σε ενδεχόμενη πτώση των τραπεζικών μετοχών. Το ελληνικό χρηματιστήριο ουσιαστικά αδικείται (θεωρητικά) από τις παρούσες αποτιμήσεις των μετοχών του αφού οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες αλλά και αρκετές μικρο-μεσαίες εισηγμένες έχουν δείξει αντοχές στην πολύπλευρη κρίση του 2022. Ωστόσο, επειδή στις χρηματιστηριακές αγορές μετράνε μόνο τα κεφάλαια και ουδόλως οι θεωρίες, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 12,5% από την αρχή του χρόνου όταν οι περισσότεροι ευρωπαικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ξεπερνούν το 20%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ