Νέα

Χρηματιστήριο: Στις 791 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με άνοδο 0,3%

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Το χθεσινό sell off στις αμερικανικές αγορές και ιδιαίτερα στον Nasdaq (λόγω και της υποβάθμισης της Apple) δεν φαίνεται να επηρεάζει το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων. Oι περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές (και η βρετανική) έχουν ξεκινήσει ανοδικά την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος ότι ο γαλλικός πληθωρισμός κατέγραψε μία οριακή υποχώρηση στο 6,2% , σημάδι σταθεροποίησης ή και αποκλιμάκωσης εν μέσω κρίσης και ο δεύτερος λόγος είναι ότι η βρετανική οικονομία παραμένει σε θετικό κανάλι και δεν έχει εισέλθει σε ύφεση όπως περίμεναν οι περισσότεροι.

Υπάρχει και ένας τρίτος (τεχνικός) λόγος που δεν είναι άλλος από την ανάκαμψη μετά την υπερβολική πίεση. Κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων , ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,92%, ο γαλλικός CAC άνοδο 0,72% , ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει αύξηση 0,3% και ο ιταλικός MIB έχει άνοδο 1,22%.

O Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 791 μονάδες με άνοδο 0,3%

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει με οριακή υποχώρηση (στα τελευταία λεπτά) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και αυτό ουσιαστικά δείχνει ότι ναι μεν είναι σε χαμηλά επίπεδα αλλά τουλάχιστον δείχνει αντίσταση στην πτώση. Το γεγονός ότι παρέμεινε πέριξ των 790 μονάδων αφήνει ανοικτά τα περιθώρια για άνοδο προς τις 800 μονάδες στην περίπτωση που ακολουθήσει την σημερινή άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών. Σε περίπτωση διόρθωσης, ο Γενικός Δείκτης έχει πρώτη στήριξη μεταξύ 780-785 μονάδες.

Πολλές μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι ιδιαίτερα πιεσμένες το τελευταίο διάστημα και κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού. Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στις τράπεζες, στις μετοχές ενέργειας (ΔΕΗ , Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και διυλιστήρια), στις υποδομές και στο real estate. Οι κατασκευές έχουν δημιουργήσει το δικό τους momentum ενώ τρόφιμα-ποτά και εμπόριο επηρεάζονται από τους κλαδικούς leaders. Η μεταβλητότητα αναμένεται αυξημένη και σήμερα ανάμεσα σε δεικτοβαρείς τίτλους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ