Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 789 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης - Ανησυχία για περαιτέρω πτώση

Πηγή: Eurokinissi

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν στα πρώτα λεπτά της εβδομάδας οι ευρωπαϊκοί δείκτες ενόψει της αύξησης επιτοκίων του Οκτωβρίου της ΕΚΤ αλλά και της διαιώνισης των οικονομικών και γεωπολιτικών προβλημάτων που επικρατούν στην «Γηραιά Ήπειρο» αλλά και στην Αμερική.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,07%, ο γαλλικός CAC κατά 0,91%, και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 μειώθηκε κατά 1,04%. Ο βρετανικός FTSE 100, με την βρετανική οικονομία να έχει τις μεγαλύτερες δυσκολίες των τελευταίων 40 ετών, υποχωρεί κατά 0,59%.

O Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κινείται πτωτικά με αυξημένες εντολές πωλήσεων. Διαμορφώνεται στις 790 μονάδες με υποχώρηση 0,28% αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα κινηθεί περαιτέρω πτωτικά. Ο στόχος για την σημερινή συνεδρίαση είναι να κρατηθούν οι 780-785 μονάδες στην περίπτωση της πτώσης και εάν αλλάξει ενδοσυνεδριακά η τάση , να παραμείνει πάνω από τις 790 μονάδες.

Ο δείκτης Large Cap υποχωρεί κατά 0,27% , ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης μειώνεται κατά 0,11. Ανοδικά κινούνται οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών προϊόντων (0,63%), οι πετρελαϊκές (0,44%), οι κατασκευές (0,38%). Πτωτικά κινούνται, το Εμπόριο (-0,68%), οι Βιομηχανικές (-0,42%) και οι Τράπεζες (-0,9%).

Οι μετοχές ουσιαστικά κινούνται βάσει των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου που ουσιαστικά διαμορφώνουν και τις προοπτικές και για το δύσκολο β’ εξάμηνο. Από εκεί και πέρα διαμορφώνονται κάθε μέρα διαφορετικές τάσεις ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ