Νέα
  • ΓΔ: 904.2 +0.11%
  • Τζίρος: 35,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Citigroup: Προβλέπει άνοδο 18% στις διεθνείς μετοχές μέχρι τα τέλη του 2023

Πηγή: Associated Press

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Citigroup για την πορεία των διεθνών μετοχών μέχρι τα τέλη του 2023 με το επιχείρημα πως το αδιάκοπο φετινό selloff μπορεί να προσελκύσει τους θεσμικούς και όχι μόνο επενδυτές. Αν και προσθέτει έναν… αστερίσκο που έχει να κάνει με το αυξημένο ρίσκο μιας οικονομικής επιβράδυνσης που μπορεί να ανατρέψει το τοπίο.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές της Citi «βλέπουν» μια σημαντική άνοδο της τάξεως του 18% στις διεθνείς μετοχές από τώρα μέχρι και τα τέλη της επόμενης χρονιάς. 

Οι διεθνείς μετοχές διαπραγματεύονται πολύ κάτω από τα υψηλά τους, με τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 να κινείται ήδη σε «bear market» σχεδόν το μεγαλύτερο τμήμα της φετινής χρονιάς, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού ανάγκασε τις κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν σε μια επιθετική στρατηγική αύξησης των επιτοκίων.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, έθεσαν ως νέο στόχο για τον MSCI AC World Index, που περιλαμβάνει και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, τις 780 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2023, σε σχέση με τις 679 μονάδες που βρισκόταν στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ναι» στις αμερικάνικες και βρετανικές μετοχές

Ειδικά για τις μετοχές του αμερικανικού χρηματιστήριου παράγοντας ώθησης είναι το ισχυρό δολάριομε αποτέλεσμα η τράπεζα να κάνει σύσταση για «αύξηση θέσεων». Το ίδιο κάνει και για τις βρετανικές μετοχές.  

Για τις μετοχές των βρετανικών εταιρειών, η Citi υποστηρίζει ότι, ναι μεν η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε δυσχερή θέση, όμως μεγάλο μέρος των εγχώριων πολυεθνικών του FTSE 100 αντλούν τα έσοδα τους από το εξωτερικό.   

Από τους επιμέρους εταιρικούς κλάδους σε διεθνές επίπεδο διατηρεί τη σύσταση για «αύξησης θέσεων» για τους κλάδους της Τεχνολογίας, της Υγείας και των Χρηματοοικονομικών.

Αναφορικά με τα επίπεδα κερδοφορίας, οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ένα μέσο όρο αύξησης ύψους 6% στα κέρδη ανά μετοχή διεθνώς για το 2023. Όμως, η Citi θεωρεί το ποσοστό αυτό ως υπερβολικά αισιόδοξο, τοποθετώντας τον πήχη στο 5%.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ