Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αμοιβαία κεφάλαια: Eισροές 138 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο - Μεγάλη αύξηση των επενδύσεων σε ακίνητα

Πηγή: Eurokinissi

Στα 21,88 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων των θεσμικών επενδυτών στην Ελλάδα κατά το γ’ τρίμηνο 2022, αυξημένο κατά 2,58%. Τα κεφάλαια αυτά εντάσσονται κατά 46,3% σε αμοιβαία κεφάλαια, κατά 32,8% σε εταιρείες Asset Management , το 19,5% σε εταιρείες χαρτοφυλακίων ακινήτων.

Στα αμοιβαία κεφάλαια, το συνολικό ενεργητικό τους παρουσιάζει μείωση 8,8% από την αρχή του έτους και διαμορφώθηκε στα 10,14 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή προέρχεται κυρίως από την υποχώρηση των κεφαλαιαγορών (μετοχές και ομόλογα).

Ωστόσο συνεχίστηκαν οι εισροές κεφαλαίων στο γ’ τρίμηνο και ανήλθαν σε 138 εκατ. ευρώ ενώ οι συνολικές εισροές κεφαλαίων από τον Απρίλιο 2020 ανήλθαν σε 3,24 δι. ευρώ. Οι θετικές ροές στο γ’ τρίμηνο αφορούσαν αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς, ομολογιακά, μεικτά και σύνθετους τίτλους (εγγυημένου κεφαλαίου και unit linked).

Στον κλάδο του Asset Management, το συνολικό ενεργητικό κατέγραψε μείωση κατά 1,25% στο γ’ τρίμηνο 2022 (σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο) και διαμορφώθηκε σε 7,18 δισ. ευρώ.

Στον κλάδο των Α.Ε Χαρτοφυλακίων Ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των επενδύσεων σε ακίνητα (18,02%) από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 30/6/2022 και διαμορφώθηκε στα 4,26 δισ. ευρώ. Στην κατηγορία έχουν προστεθεί στα μέλη της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών η Premia Properties και η Mπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ