Νέα

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 58 δολάρια το μπρεντ - Υψηλά επίπεδα 11μήνου

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay
Φωτό αρχείου / Πηγή: Pixabay

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και ένα έτος κινούνται σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, οι τιμές του πετρελαίου, ενισχυμένες από τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και βενζίνης, η οποία τροφοδότησε τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καθώς ο ΟΠΕΚ προβλέπει ότι θα υπάρχει έλλειμμα στην αγορά το 2021

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 55 σεντς ή 1% στα 58,01 δολάρια το βαρέλι νωρίς το απόγευμα, το υψηλότερο επίπεδο περίπου 11 μηνών. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) είχε κέρδη 40 σεντς ή 0,7%. φθάνοντας στα 55,16 δολάρια, έχοντας φθάσει νωρίτερα στα 55,28 δολάρια που ήταν υψηλό έτους. 

Η αγορά ενισχύθηκε και από τις ειδήσεις ότι οι Δημοκρατικοί στο αμερικανικό Κογκρέσο έκαναν τα πρώτα βήματα για την προώθηση του σχεδίου στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, του προέδρου Τζο Μπάιντεν, χωρίς τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων. 

Ο πετρελαϊκός σύνδεσμος API ανακοίνωσε μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιανουαρίου. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 240.000 βαρέλια, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξησή τους κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. 

Οι τιμές στηρίχθηκαν και την τελευταία εκτίμηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του ότι η αγορά πετρελαίου μπορεί να έχει έλλειμμα όλο το έτος. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ