Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Πρώτος ο Μυτιληναίος, ενδιαφέρον για Motor Oil

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Βρετανία- Bank of England (ΒοΕ)

Oι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια δημιούργησαν αισιοδοξία μαζί με κάποιο προβληματισμό. Ο προβληματισμός αποδίδεται στις βρετανικές τράπεζες μετά την προειδοποίηση να ετοιμάζονται γιατί έρχονται αρνητικά επιτόκια. Πάντως, όπως έχει γράψει και παλαιότερα ο Καγκελάριος, οι αγορές δίνουν τα εύσημα στη BoE γιατί διαχειρίστηκε τη νομισματική πολιτική και την πολιτική των επιχορηγήσεων με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο. Πάντως ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά.

DAX

Ακόμη μία ανοδική συνεδρίαση και «γκρεμίστηκε» το φράγμα των 14.000 μονάδων για τον DAX. Ένας δείκτης που μέσα σε 6μηνες καταγράφει άνοδο 35%. Οι λόγοι της ανόδου είναι γνωστοί. Το τρίπτυχο αρνητικά επιτόκια που οδηγούν θεσμικούς σε αύξηση ρίσκου, στιβαρότητα γερμανικής οικονομίας, καλά αποτελέσματα γερμανικών επιχειρήσεων. Ε, τι Καγκελάριος θα ήμουν εάν δεν παίνευα τη γερμανική οικονομία!

Aμερικανικές αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών ομίλων φαίνεται ότι επηρεάζουν καταλυτικά την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών. Ακόμη περισσότερο επηρεάζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι προοπτικές για το μέλλον. Οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές φαίνεται ότι έχουν ήδη προεξοφλήσει την σταδιακή εκταμίευση των 1,9 τρισ. δολαρίων για την στήριξη της οικονομίας.

Γενικός Δείκτης

Μία ευκαιρία από τις τραπεζικές μετοχές ζητά ο Γενικός Δείκτης για να φτάσει πάλι στα επίπεδα των 780 μονάδων. Τα περί 800-900 μονάδων που έγγραφαν κάποιοι προ μηνός είναι μάλλον όνειρα θερινής νυκτός. Χωρίς εισαγωγικά. Η αγορά εκτιμά ότι θα παραμείνουν σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 750-780 μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τους εμβολιασμούς και διευρυνθεί το discount των ελληνικών μετοχών με τους ευρωπαϊκούς αντίστοιχους τίτλους (peer).

Τραπεζικός δείκτης

Αυτοί οι ξένοι και εγχώριοι οίκοι που γράφουν περί ευκαιριών των ελληνικών τραπεζικών μετοχών γιατί δεν μπαίνουν να αγοράσουν; Το ότι θα τρέξουν κάποια στιγμή στο μέλλον είναι βέβαιο. Αυτό που δεν γνωρίζει κανένας είναι πότε. Σε ένα μήνα; ένα εξάμηνο; ένα χρόνο; To πρόβλημα είναι ότι η εκκαθάριση από τα NPLs και τα NPEs θα χρειαστεί αφενός χρόνο και αφετέρου με την κρίση να διευρύνεται θα υπάρξουν πολλές τράπεζες στην Ευρώπη που θα θελήσουν να πουλήσουν ταυτόχρονα τιτλοποιημένα NPLs.

Bank of America – ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Ο αμερικανικός οίκος αναβαθμίζει σε buy από underperform τη σύσταση για την Εθνική Τράπεζα, με την τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 2,5 από 1,26 ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί σύσταση buy για τη Εurobank, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στo 0,85 από 0,52 ευρώ, υποβαθμίζει σε neutral από buy τη σύσταση για την Alpha, με την τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στoα 0,90 από 0,94 ευρώ, ενώ διατηρεί σύσταση underperform για την Πειραιώς, κατεβάζοντας την τιμή-στόχο στo 0,85 από 1,28 ευρώ.

Μυτιληναίος

Η πρώτη από τις εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα χρήσης 2020. Το μέρισμα άρεσε μεν αλλά φαίνεται ότι οι αναλυτές κάτι είδαν που δεν τους άρεσε και ο τίτλος υποχώρησε κατά -2,25%. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα μάθουμε τι δεν ικανοποίησε τους αναλυτές και τους επενδυτές. Εκτός και εάν πρόκειται για μία πρόσκαιρη διόρθωση.

JUMBO – Εξηγήσεις

Αυτή η -σχεδόν- καθημερινή αποστολή δελτίων Τύπου στα οποία αναφέρεται στην πολιτική της κυβέρνησης, θυμίζει ερωτική αλληλογραφία που έχει μέσα συνέχεια σπόντες και καρφιά.

Οι πωλήσεις του Ομίλου, κατά τον πρώτο μήνα του 2021, μειώθηκαν κατά -0,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Όσον αφορά την Ελλάδα, σήμερα λειτουργούν κανονικά μόνο τα 26 από τα 52 καταστήματα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα οδήγησαν στην επιβολή νέων περιορισμών. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, λειτουργεί με τις μεθόδους click inside μόνο για τα είδη ένδυσης, υπόδησης και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου και click away για όλα τα υπόλοιπα είδη. O Όμιλος Jumbo, κατά πάγια πρακτική, στηρίζει -χωρίς επιφύλαξη- τις επιλογές της Πολιτείας. Κατέβαλε για δύο ημέρες προσπάθεια να λειτουργήσει τα καταστήματα JUMBO σε αυτές τις περιοχές, με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά αλλά προφανέστατα δεν την βόλευε το σύστημα.

Ελλάκτωρ

Από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η Γεν. Συνέλευση η μετοχή έχει πάρει την κατιούσα. Από το 1,50 έφτασε μέσα σε λίγες συνεδριάσεις στο 1,30. Το ζητούμενο είναι εάν θα γίνει τελικά κάποια κεφαλαιακή ενίσχυση ή κάποια άλλη κίνηση με την οποία θα ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά και θα μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό της.

ΟΤΕ

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 16,1 από 15,4 ευρώ δίνει η Optima Bank σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί τη σύσταση buy. Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, μειώνει το discount στο μοντέλο αποτίμησης της μετοχής λόγω του βελτιωμένου προφίλ ρίσκου μετά και την πώληση της Telekom Romania. Διατηρεί δε τη σύσταση «αγοράς» λόγω αποτίμησης, καθώς το περιθώριο ανόδου της μετοχής ως την τιμή-στόχο διαμορφώνεται στο 29%

Motor Oil

Και σήμερα είχε πολλές συναλλαγές η μετοχή της Motor Oil, δείγμα του ενδιαφέροντος αρκετών ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων. Γενικά έχει αλλάξει το επενδυτικό της προφίλ τα δύο τελευταία χρόνια και από μία μετοχή χαμηλών συναλλαγών έχει πολλαπλασιάσει τους όγκους συναλλαγών της. Δείγμα καλού market making. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα θα πρέπει να δούμε πως επέδρασε η μεταβλητότητα της τιμής του πετρελαίου (Brent) στη διαμόρφωση των περιθωρίων διύλισης.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ