Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

GameStop: Η Robinhood ήρε τους περιορισμούς στις αγορές των καυτών μετοχών

Robinhood / Πηγή: AP Newsroom
Robinhood / Πηγή: AP Newsroom

Η διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία Robinhood, η οποία ήταν ένας από τους σημαντικούς διαύλους για να εκδηλωθεί η φρενίτιδα συναλλαγών από μικροεπενδυτές στη Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι ήρε τους προσωρινούς περιορισμούς που επέβαλε στις 31 Ιανουαρίου, στις αγορές ενός μικρού αριθμού μετοχών, συμπεριλαμβανομένων και των GameStop Corp και AMC Entertainment Holdings Inc.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο συναλλαγών στη Robinhood για τη GameStop ήταν στις 500 μετοχές και για την AMC οι 5.500. Αλλά χτες, Τετάρτη, η διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία ήρε τους περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι μικροεπενδυτές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Robinhood  και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές καθοδήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα το αποκαλούμενο «ράλι του Reddit» που έδωσε ώθηση στις μετοχές της GameStop και άλλων εταιρειών, οι οποίες προβάλλονται σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Reddit,  με αποτέλεσμα να υπάρξουν βαριές ζημιές για μεγάλα hedge funds που είχαν σορτάρει τις μετοχές αυτές. 

Ετσι, η Robinhood είχε προχωρήσει σε μια σειρά περιορισμών για μια σειρά εταιρειών, όπως η Nokia, η Express Inc κ.α.

Όσο για τη GameStop, χτες η μετοχή της σημείωσε νέα βουτιά, με πτώση 25%, ενώ οι απώλειες σε επίπεδο εβδομάδα ανέρχονται πλέον σε 80%. Με τη χθεσινή πτώση, η μετοχή της GameStop διαπραγματευόταν στην τιμή των 67 δολαρίων, όταν μία εβδομάδα πριν, είχε αγγίξει τα 483 δολάρια. 

H πτώση της τιμής της μετοχής της GameStop ήρθε μετά και τις δηλώσεις της νέας Αμερικανής υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν η οποία τόνισε ότι η ίδια και οι ρυθμιστικές χρηματοπιστωτικές αρχές λάβουν τα όποια μέτρα, χρειάζεται να «κατανοήσουν σε βάθος» τι συνέβη με την φρενίτιδα συναλλαγών που αφορούσε την GameStop και άλλες μετοχές τις τελευταίες ημέρες.

Η Γέλεν, που συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση υψηλόβαθμων ρυθμιστικών παραγόντων της αγοράς, δήλωσε στο ABC: «Πραγματικά χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι οι χρηματοπιστωτικές μας αγορές λειτουργούν σωστά, αποτελεσματικά, και ότι προστατεύονται οι επενδυτές».

Οι ρυθμιστικές αρχές θα «συζητήσουν κατά πόσο τα πρόσφατα γεγονότα δικαιολογούν περαιτέρω ενέργειες» και πρόσθεσε: «χρειάζεται να κατανοήσουμε σε βάθος τι συνέβη πριν προχωρήσουμε σε ενέργειες αλλά σίγουρα εξετάζουμε προσεκτικά αυτά τα γεγονότα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ