Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Βουτιά των τιμών λόγω ανησυχιών για το ανταλλακτήριο FTX

Boυτιά έκαναν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων σήμερα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από τις συζητήσεις για οικονομικές πιέσεις στο μεγάλο ανταλλακτήριο FTX.

To b/taxonomy/term/298 υποχωρούσε 4% στα 19.750 δολάρια, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες το τελευταίο δίμηνο, ενώ το ether έκανε βουτιά 5%.

Το FTX βρίσκεται υπό πίεση μετά τη δήλωση του επικεφαλής ενός άλλου μεγάλου ανταλλακτηρίου crypto, του Binance, ότι η εταιρεία του θα ρευστοποιήσει τα διαθέσιμά του στο νόμισμα του FTX λόγω των «πρόσφατων αποκαλύψεων».

Για λάθος φήμες κάνει λόγο ο ιδρυτής του FTX

Ο ιδρυτής του FTX, Sam Bankman-Fried, από την πλευρά του δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο είναι «εν τάξει» και ότι οι ανησυχίες στηρίζονται σε «λάθος φήμες».

Ωστόσο, το νόμισμα του FTX κατρακύλησε 15% στα 18,76 δολάρια, ενώ στοιχεία της εταιρείας Nansen δείχνουν καθαρές ημερήσιες εκροές ύψους 630 εκατ. δολαρίων από το FTX.

«Φαίνεται ότι οι επενδυτές πωλούν assets ή κάνουν αναλήψεις, πιθανόν θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας ψηφιακών assets, Amber Group.

Οπαδοί των crypto  έθεσαν ερωτήματα στο Twitter την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το νόμισμα του FTX, μετά από δημοσίευμα του CoinDesk σχετικά με ισολογισμό της Alameda Research, μίας εταιρείας συναλλαγών που έχει στενές σχέσεις με το FTX.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ