Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Παρεμβάσεις των ρυθμιστικών Αρχών για το υπό κατάρρευση FTX

Πηγή: Pixabay

Oι ρυθμιστικές Αρχές παρεμβαίνουν για το προβληματικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, το οποίο προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια για να αποφύγει την κατάρρευσή του, με τον διευθύνοντα σύμβουλό του, Sam Bankman-Fried, να αντιμετωπίζει εξονυχιστικό έλεγχο.

Η αναταραχή που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο με μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από το FTX, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στον κόσμο, και την εγκατάλειψη της συμφωνίας εξαγοράς του από το ανταλλακτήριο Binance έχει προκαλέσει νέες απώλειες για το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Το FTX δυσκολεύεται να αντλήσει περίπου 9,4 δις. δολάρια από επενδυτές και ανταγωνιστές, ανέφερε μία πηγή χθες. 

O Justin Sun, ιδρυτής του κρυπτονομίσματος Tron, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι αξιολογεί την κατάσταση. «Όταν θα έχουμε την πλήρη εικόνα, θα αρχίσουμε να κάνουμε κινήσεις», δήλωσε. 

Παρεμβάσεις των Αρχών σε διάφορες χώρες

Οι Αρχές έχουν παρέμβει, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα του FTX. H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της FTX Digital Markets, θυγατρικής του FTX, ενώ η FTX Αυστραλίας κάλεσε τους διαχειριστές την Παρασκευή

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακρίνει τον Bankman-Fried για ενδεχόμενη παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Περιουσία 17 δισ. δολαρίων είχε ο 30χρονος επικεφαλής του FTX

H δυσχερής θέση του FTX σηματοδοτεί τη γρήγορη αλλαγή της μοίρας για τον 30χρονο επικεφαλής του, την περιουσία του οποίου υπολόγιζε το Forbes σε περίπου 17 δις. δολάρια μόλις πριν από δύο μήνες.

Η αναταραχή προκάλεσε τη βουτιά του bitcoin στο χαμηλό επίπεδο διετίας των 15.632 δολαρίων την Τετάρτη, ενώ σήμερα διαπραγματευόταν πάνω από τα 17.000 δολάρια.

«Η εμπιστοσύνη χάθηκε από την πρώτη ημέρα αυτής της ιστορίας και δεν φαίνεται πιθανόν να επανέλθει», δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας του Fore Elite Capital Management.

«Βλέπουμε ήδη ότι έχουμε παρεμβάσεις από τις ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ έως της Ιαπωνίας και των Μπαχαμών. Να αναμένετε περισσότερες και αυτό είναι που χρειάζεται η αγορά των crypto τώρα. Ο κόσμος έχει πληγωθεί και χρειάζεται προστασία», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ