Νέα
  • ΓΔ: 1173.75 +0.45%
  • Τζίρος: 70,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Τις 900 μονάδες έπιασε ο ΓΔ στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης

Πηγή: Eurokinissi

Τα επιπεδα των 900 μονάδων κατάφερε να υπερβεί στις δημοπρασίες της συνεδρίασης (τελευταία λεπτά) ο Γενικός Δείκτης. Η προσφορά τίτλων - σε δεικτοβαρείς μετοχές που είχαν καταγράψει ράλι κατά τις προηγούμενες εβδομάδες - τον κρατούσε καθηλωμένο πέριξ των 900 μονάδων, απορροφήθηκε στα τελευταία λεπτά από το market making δεικτοβαρών μετοχών και έτσι ο στόχος των 900 μονάδων στο κλείσιμο επιτεύχθηκε .

Το αγοραστικό ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση εντοπίστηκε κυρίως σε μετοχές που δεν είχαν καταγράψει μεγάλη άνοδο το προηγούμενο διάστημα ή σε μετοχές με επιχειρηματικό ενδιαφέρον όπως για παράδειγμα η EpsilonNet και η απόκτηση ποσοστού μειοψηφίας από την ΕΤΕ.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 900,30 μονάδες με άνοδο 0,28%. Η αξία συναλλαγών έφτασε τα 50,6 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 64 έκλεισαν ανοδικά και οι 38 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,2 % , ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 1,11 %.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Εμπορίου (2,03%) λόγω Φουρλή Τεχνολογίας (1,98%) λόγω Epsilon Net και Quest, Πετρελαίου-Αερίου (1,93%) λόγω Motor Oil. Οι τράπεζες αυξήθηκαν κατά 0,76%. Από τους κλάδους που υποχώρησαν , την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν Τρόφιμα-Ποτά (-1,64%), Τηλεπικοινωνίες (-0,82%), Προσωπικά-Οικιακά Προιόντα (-0,65%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΤΕ. Πλέον ο πήχης ανεβαίνει στις 915-920 μονάδες Γενικού Δείκτη ή μίας συσσώρευσης μεταξύ 890-900 μονάδων για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Διεθνείς αγορές

Mεικτές τάσεις με συγκεκριμένες επενδυτικές επιλογές καταγράφονται στην Αμερική ενώ οι ευρωπαικές αγορές κινούνται ξεκάθαρα ανοδικά. Mετά το πρόσφατο ράλι λόγω ελπιδοφόρων εκτιμήσεων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τις προσδοκίες για την αποκλιμάκωση των ρυθμών αυξήσεων των επιτοκίων, οι χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ συσσωρεύουν πέριξ των επιπέδων της Παρασκευής. Ενδεικτικά ο Dow Jones λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος , αυξάνονταν οριακά στις 33.780 μονάδες ,ο S&P 500 υποχωρούσε (-0,23%) στις 3.983 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρούσε περισσότερο (-0,75%) στις 11.234 μονάδες.

Αντίθετα, καθαρά ανοδικά κινούνταν οι ευρωπαικές αγορές εξαιτίας των προσδοκιών για υποχώρηση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο , της εταιρικής κερδοφορίας αλλά και των ελπίδων για εξεύρεση τρόπου επικοινωνίας μεταξύ της Ουκρανίας και Ρωσίας όπως διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ