Νέα
  • ΓΔ: 1407.74 -0.30%
  • Τζίρος: 88,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Βουτιά πάνω από 50% του Solana λόγω κατάρρευσης του FTX

Solana

Πάνω από 190 δισ. δολάρια χάθηκαν από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων λόγω της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου FTX, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε το Solana (SOL) που θεωρείτο το crypto του μέλλοντος.

Η τιμή του SOL έκανε βουτιά 53,8% από τις 2 Νοεμβρίου που άρχισε η αναταραχή, με την κεφαλαιοποίησή του να περιορίζεται από τα 11,6 δισ. δολάρια στα 5,1 δισ. δολάρια.

Μείωση 18% της κεφαλαιοποίησης του bitcoin και 19% του ether

Συγκριτικά, η κεφαλαιοποίηση του bitcoin μειώθηκε την ίδια περίοδο 18% στα 319 δισ. δολάρια και του ether κατά 19% στα 150,7 δισ. δολάρια.

«Στην τρέχουσα αναταραχή στα crypto, το πιο άτυχο αθώο θύμα είναι το οικοσύστημα του Solana», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Laguna Labs. Ο ίδιος και άλλοι παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι το FTX και η αδελφή εταιρεία του Alameda Research πιθανότατα πούλησαν μεγάλα ποσά του κρυπτονομίσματος σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τη χρεοκοπία, η οποία τελικά ήρθε.

Επενεδυτές εγκαταλείπουν το Solana

Πολλοί επενδυτές και διαμορφωτές εφαρμογών θέλουν να εγκαταλείψουν το blockchain του Solana, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), με τον αριθμό των νομισμάτων SOL που έχουν κατατεθεί σε αυτό να έχει μειωθεί σε 24,74 εκατομμύρια έναντι 68,2 εκατομμυρίων τον Ιούνιο.

Ο συνιδρυτής του Solana, Ανατόλι Γιακοβένκο, έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία ανάπτυξης του νομίσματος Solana Labs δεν είχε assets στο FTX και έχει επαρκή οικονομικά περιθώρια για περίπου 30 μήνες. Ενας άλλος συνιδρυτής του κρυπτονομίσματος, ο Ράι Γιόκαλ, σημείωσε ότι πρόκειται για μία στιγμή δοκιμασία για το οικοσύστημα, προσθέτοντας ότι «κάθε φορά γινόμαστε ισχυρότεροι».

Μερικοί βλέπουν και θετική πλευρά

«Δεν είναι το τέλος του Solana, το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένα οικοσύστημα που ευημερεί και ανταγωνιστικό στο Ethereum. Αλλά αν η ερώτηση είναι αν η αποτίμησή του είναι λίγο φούσκα, η απάντηση είναι ναι», δήλωσε στέλεχος της  εταιρείας Struck Capital.

Ορισμένοι βλέπουν και μία θετική πλευρά στη βουτιά του SOL. «Είναι πολύ καλύτερο για το Solana ότι η σύνδεση με την αυτοκρατορία του Μπάνκμαν-Φριντ τελειώνει τώρα, ακόμη και αν το αποτέλεσμα είναι ένας σοβαρό βραχυπρόθεσμο πλήγμα», δήλωσε ο συνιδρυτής της ψηφιακής τράπεζας Ping.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ