Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Crypto: Συνεχίζεται η αναταραχή από την κατάρρευση του FTX - Βουτιά 7% για το ether

Συνεχίζεται σήμερα η κρίση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που προκλήθηκε από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, εν μέσω ανησυχιών ότι έρχονται νέα κανόνια στον κλάδο.

Το bitcoin υποχωρούσε σχεδόν 4% κοντά στα 16.000 δολάρια, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ether, έκανε βουτιά πάνω από 7% στα 1.129 δολάρια.

Εντείνονται οι ανησυχίες για νέα κανόνια

To μέγεθος των οφειλών της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας του FTX ενισχύει τις ανησυχίες ότι θα καταρρεύσουν και άλλες εταιρείες crypto.

H τράπεζα κρυπτονομισμάτων BlockFi θα μπορούσε να είναι η επόμενη καθώς πηγές με γνώση του θέματος έλεγαν την περασμένη εβδομάδα ότι ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση χρεοκοπίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το FTX χρωστά 3,1 δισ. δολάρια στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές του

Χθες αποκαλύφθηκε ότι το FTX χρωστά 3,1 δις. δολάρια στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές του.

«Τα ζητήματα του FTX υπενθυμίζουν την ανάγκη για ένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο και ένα πραγματικό πλαίσιο εποπτείας για τα crypto», δήλωσε ο ιδρυτής του MIT Cryptoeconomics Lab, στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πωλήσεις του ether

Η πτώση του ether ήταν μεγαλύτερη από αυτή του bitcoin στις τελευταίες συνεδριάσεις, εν μέρει λόγω της φημολογίας ότι μέρος των 663 εκατ. δολαρίων, τα οποία αναλήφθηκαν από το FTX λίγο πριν τη χρεοκοπία του, φεύγουν από αυτό.

Το πρόσωπο ή η εταιρεία που έκανε μεγάλες αναλήψεις από το FTX την περασμένη εβδομάδα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους του ether, με ποσό ύψους 288 εκατ. δολαρίων.

Η εξειδικευμένη στα blockchain εταιρεία, Chainalysis, σημείωσε σε ανάρτησή της στο twitter ότι τα κεφάλαια που έφυγαν από το FTX «μετακινούνται» και ορισμένα μετατρέπονται από ether σε bitcoin, πιθανόν στο πλαίσιο της προσπάθειας ρευστοποίησής τους.

Το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις χρεοκοπίες και τα σκάνδαλα εταιρειών του κλάδου καθώς και την πτώση 72% της κεφαλαιοποίησης των 100 μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων το τελευταίο 12μηνο οδηγεί σε ποικίλα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των ψηφιακών assets.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα