Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δολάριο: Οι επενδυτές παίρνουν θέσεις εναντίον του - Πιο αισιόδοξοι για το ευρώ

Oλο και πιο απαισιόδοξοι γίνονται οι διαχειριστές κεφαλαίων για το δολάριο, εν μέσω στοιχημάτων ότι η Fed μπορεί να πλησιάζει στο υψηλότερο σημείο του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Οι επενδυτές αύξησαν τις θέσεις πώλησης στο δολάριο σε 321.758 συμβόλαια την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission.

Μειώνεται το πριμ του δολαρίου ως ασφαλούς καταφυγίου

Τα hedge funds είναι το ίδιο απαισιόδοξα καθώς ήταν πωλητές δολαρίων για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

«Το πριμ εξαιρετικότητας του δολαρίου μειώνεται με τη Fed  να πλησιάζει στο πιο αυστηρό επίπεδο πολιτικής… Το πριμ του ασφαλούς καταφυγίου μειώνεται επίσης καθώς βελτιώνεται το σκηνικό», με την κατάσταση της Ευρώπης αναφορικά με την ενέργεια να φαίνεται λιγότερο ζοφερή, δήλωσε αναλυτής του Australia & New Zealand Banking Group.

Η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Η συζήτηση για το αν έχουν περάσει οι καλύτερες ημέρες για το δολάριο ξεκίνησε καθώς τα πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Fed και η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 7,7% τον Οκτώβριο τροφοδοτούν τις προσδοκίες για μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων.

Υπέρ του δολαρίου παραμένουν η Goldman Sachs και η Wells Fargo

Η Goldman Sachs Group και η Wells Fargo είναι μεταξύ εκείνων που στοιχηματίζουν ότι το δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω, ενώ η M&G Investments αναμένει ότι η Fed θα γίνει πιο επιφυλακτική όσον αφορά τη σύσφιξη της πολιτικής της.

Aυξάνονται τα στοιχήματα υπέρ του ευρώ

Οι asset managers ενίσχυσαν τα στοιχήματα για άνοδο της ισοτιμίας του ευρώ, ενώ μείωσαν τις καθαρές θέσεις short στο γεν και τη στερλίνα, υπογραμμίζοντας τη μεταβολή του κλίματος έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου που καταρτίζει το Bloomberg έχει υποχωρήσει πάνω από 4,5% σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα του Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα σημείωνε άνοδο 0,7%.  

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ