Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στις 900 μονάδες για τον ΓΔ

Πηγή: Eurokinissi

Το ανοδικό ξεκίνημα των αμερικανικών μετοχών (δεικτών) οδήγησε σε αύξηση των ανοδικών τάσεων και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Ο λόγος για τον 'επενδυτικό ενθουσιασμό' που δείχνουν οι αγορές είναι κυρίως τα εταιρικά αποτελέσματα, ο 'καλωπισμός αποτιμήσεων' (window dressing) ενόψει τέλος του χρόνου και η προεξόφληση ότι τελικά δεν θα έρθει έντονη ύφεση στις οικονομίες και ειδικά στην αμερικανική.

Διεθνείς αγορές

Οι 3 αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται πάλι κοντά στα υψηλά τριμήνου με τον Dow Jones να φλερτάρει τις 34.000 μονάδες, τον S&P 500 κοντά στις 4.000 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται άνω των 11.000 μονάδων.

Στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, οι κινήσεις ήταν χαμηλού όγκου στα περισσότερα χρηματιστήρια και οι δείκτες ήταν στην πλειονότητά τους ανοδικοί. Ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC αυξάνονταν μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος άνω του 0,4% ενώ ακόμη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι περισσότεροι ευρωπαικοί δείκτες.

Ελληνικό χρηματιστήριο : Έπιασε και πάλι τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Η επιστροφή του Γενικού Δείκτη και πάλι προς τις 900 μονάδες ήταν μία θετική εξέλιξη εάν δούμε ότι πριν από μερικές συνεδριάσεις τα σήματα έδειχναν ότι επίκειται συσσώρευση κάτω από τις 890 μονάδες. Όμως η ανοδική αντίδραση συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών και λοιπών blue chips βοήθησε στο δημιουργηθεί ένα έντονο ανοδικό κύμα.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 900,07 μονάδες με άνοδο 0,93%. Η αξία συναλλαγών στα 58 εκατ. Ευρώ ήταν χαμηλή μεν αλλά πολύ καλύτερη από την προηγούμενη (35 εκατ.). Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 57 έκλεισαν ανοδικά και οι 41 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 0,84% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,27%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (3,07%), Πετρελαικών (1,67%), Εμπορίου (1,65%), Τραπεζών (1,51%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των χρηματοοικονομικών (-1,88%) και Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-1,4%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Alpha Bank (είχε και πολυ μεγάλη άνοδο η μετοχή), η Eurobank, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο προσκήνιο και δίνουν την δυναμική ανόδου στις μετοχές ανά τον κόσμο. Σε ότι αφορά τις κεντρικές τράπεζες, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι θα συνεχιστεί το ανοδικό σερί των επιτοκίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ