Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη στην έναρξη, στις 901 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Με αυξημένη μεταβλητότητα ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Μετά το αρχικό ξεκίνημα πέρασαν σε αρνητικό έδαφος. Η πρώτη οικονομική είδηση της ημέρας ήταν ο γερμανικός δείκτης βιομηχανίας, o οποίος είναι πολύ καλύτερος από τον Οκτώβριο (με ότι και εάν σημαίνει αυτό).

Ωστόσο οι αγορές διορθώνουν ήπια μεν αλλά επί της ουσίας περιμένουν ειδήσεις από την Φραγκφούρτη (ΕΚΤ) είτε υπό την μορφή δηλώσεων είτε υπό την μορφή πράξεων. Ο χρηματιστηριακός ορίζοντας είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμος και θολός και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας. Οι αγορές βασίζονται κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα και στις αγορές ιδίων που ουσιαστικά «καλωπίζουν» τις αποτιμήσεις προ του Δεκεμβρίου.

Στις 901 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,2%

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, την τάση και πάλι δίνουν οι τραπεζικές μετοχές. Η χθεσινή μεγάλη άνοδος της μετοχής της Alpha Bank διατήρησε τον κλάδο σε ανοδικά επίπεδα και οδήγησε τον Γεν. Δείκτη στις 900 μονάδες και με αυξημένες συναλλαγές σε σχέση με τις χαμηλές συναλλαγές της Δευτέρας.

Στην άνοδο βοήθησαν και μη χρηματοοικονομικά blue chips που είτε λόγω ανακοίνωσης καλών αποτελεσμάτων είτε λόγω momentum βρίσκονται σε ανοδικό κανάλι. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε αυξημένες ζημιές και η αγορά θα κρίνει τα αποτελέσματά της στην σημερινή και στις επόμενες συνεδριάσεις. Αντίθετα καλά αποτελέσματα ανακοίνωση η Φουρλής και ο ΟΠΑΠ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ