Νέα

Χρηματιστήριο: Προς υπέρβαση των 910 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Το σκηνικό στις ευρωπαικές αγορές ήταν στημένο καλά για να δούμε ανοδικές συνεδριάσεις. Χθες η FED άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων ενώ σήμερα εκτιμάται ότι και η ΕΚΤ θα κάνει κάποια παρεμφερή δήλωση. Ο δείκτης IFO στη Γερμανία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των ευρωπαικών συνεδριάσεων.

Λίγο μετά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX βρίσκεται στα επίπεδα των 14.450 μονάδων (0,32%) ενώ και οι υπόλοιποι χρηματιστηριακοί δείκτες ακολουθούν και αυτοί ανοδική πορεία έστω και με ηπιότερους τόνους (o γαλλικός CAC 0,12%). Ουσιαστικά, οι αγορές κινούνται βάσει των εταιρικών αποτελεσμάτων και των προσδοκίων ότι οι κεντρικές τράπεζες θα ακολουθήσουν ηπιότερη πολιτική προκειμένου να αποφύγουν την ύφεση.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Προς υπέρβαση των 910 μονάδων

Στο ελληνικό χρηματιστήριο , ο Γενικός Δείκτης καθοδηγείται –σχεδόν αποκλειστικά- από τα εταιρικά αποτελέσματα. Εταιρείες που ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα 9μηνου έχουν καταγράψει μία ικανοποιητική πορεία οι μετοχές τους στις τελευταίες συνεδριάσεις ενώ εταιρείες που μάλλον δεν ανταποκρίθηκαν σε προσδοκίες (πχ ΔΕΗ) διόρθωσαν. Οι τραπεζικές μετοχές οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 907 μονάδων και απομένει να δούμε σήμερα ή αύριο εάν θα σπάσει η αντίσταση των 910 μονάδων. Το momentum , τουλάχιστον μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είναι θετικό. Οι τράπεζες έχουν θετικό momentum και τις ακολουθούν και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως οι πετρελαιακές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ